Amenajarea casei

#computer personal #curatare #praf #curatare computer

Cum sa cureti si sa intretii computerul personal

Nu exista casa fara, cel acasa .ro/putin" title="putin">putin , un computer iar curatarea comoputerului si a componentelor si accesoriilor sale nu-ti ia mult timp daca stii exact ce ai de facut. Iata cum sa indepartezi praful, urmele de degete, de mancare sau alte impuritati stranse pe computer.

1 Inainte sa incepi sa cureti computerul, trebuie sa scoti din priza toate cablurile si sa lasi computerul pe off mode, adica inchis. Exista un buton la spate cu variantele zero si unu, cu care te poti asigura ca nu este deschis atunci cand sta in priza.
2 Fii atent mai ales daca folosesti lichid de curatare a carcasei de plastic a computerului. Nu uita sa-l inchisi si sa-l deconectezi.
3 Poarta incaltamitne din plastic sau cu talpa de cauciuc cand cureti computerul.
4 Poarta o pereche de manusi din cauciuc subtire cand te ocupi de curatarea computerului.
5 Particulele fine de praf care se depun in unitatea computerului sau in tastatura nu cauzeaza doar iritatii celui care foloseste computerul, ci afecteaza si buna functionare a computerului.curatenie
6 Cuarata unitatea centrala la inceput, imediat dupa ce ai deconectat toate cablurile din spate. Sterge intai excesul de praf si apoi foloseste servetele umede ca sa scapi de praful care s-a lipit de ea.
7 Scoate toate suruburile carcasei de la unitate si pune-le in acelasi loc pe toate. Baga in priza aspiratorul si curata bine locurile greu acecsibile din interiorul unitatii.
8 Nu curata niciodata cu o carpa umeda spatiul interior in care intra dvd-ul sau cd-ul. Sterge-l doar usor de praf cu o carpa uscata, fara
scame .
9 Deconecteaza tastaura de la computer si intoarce-o cu fata in jos pentru a elimina toate rezidurile stranse intre taste de-a lungul timpului.
10 Foloseste o periuta de dinti mai veche pentru a curata bine spatiile dintre taste.
11 Nu sterge tastele cu ceva care contine alool (otet, spirt, acetona) deoarece poti sterge literele si cifrele.
10Foloseste un servetel umed special conceput pentru stergerea monitorului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea