Amenajarea casei

#profesionist #curatare laptop #laptop

Cum sa cureti laptopul ca un profesionist

Laptopul are avantajul ca se poate folosi oriunde, dar acest lucru vine cu dezavantajul ca el va acumula mizerie de peste tot, atat pe carcasa exterioara, cat si pe tastatura sau intre taste. Acest este motivul pentru care laptopul trebuie curatat in mod regulat pentru a indeparta germenii si a inlatura firimiturile si alte reziduuri de pe tastatura.

Cum procedezi daca ai varsat lichide pe laptop

Daca ai varsat lichide pe laptop, inchide-l imediat si foloseste o carpa uscata din microfibra pentru a absorbi umiditatea. Pozitioneaza laptopul cu tastatura in jos, astfel incat sa se scurga orice urma de lichid. Lasa-l sa se usuce complet inainte de a-l reporni.

Cat de des ar trebui curatat laptopul si de ce ai nevoie

In mod ideal, laptopul ar trebui curatat saptamanal pentru a indeparta bacteriile si praful care pot provoca defectiuni. Inainte de a incepe curatarea lui, opreste-l si deconecteaza-l de la sursa de curent.

Iata de ce vei avea nevoie pentru curatarea lui: detergent de vase, apa, betisoare de urechi, alcool izopropilic, tub cu aer comprimat, burete de melamina, carpe sau lavete pentru curatarea monitorului LCD, panza cu microfibra, perie mica, vacuum mic.

Etape in curatarea laptopului

1. Incepe prin a pregati solutia de curatare pentru carcasa exterioara - la o parte de detergent de vase pune cinci parti de apa calduta.

2. Sterge carcasa. Inmoaie panza cu microfibra in solutia, stoarce-o foarte bine si, cu laptopul inchis, sterge exteriorul lui. Daca este necesar, foloseste buretele de melamina pentru a curata partea inferioara a carcasei si a indeparta reziduurile mai rezistente. La final, clateste cu o carpa curata inmuiata in apa curata si bine stoarsa si lasa totul sa se usuce foarte bine.

3. Curata porturile de racire. De data aceasta poti folosi un tub cu aer comprimat, dar asigura-te ca ai pulverizat din unghiul potrivit pentru a indeparta praful din orificii si a nu-l impinge si mai adanc in acestea.

4. Curata displayul cu o carpa curata si uscata din microfibra. Daca pe el exista pete sau alte urme, inmoaie o carpa curata din microfibra in apa curata, stoarce-o foarte bine si curata petele de pe ecran. Sterge apoi cu atentie de sus in jos pentru a indeparta murdaria. Nu folosi prosoape de hartie sau carpe abrazive pentru stergerea display-ului pentru ca il poti zgaria si il umpli de scame. Totodata, nu pulveriza pe ecran amoniac, otet sau alcool pentru ca il poti deteriora.

5. Elimina reziduurile din tastatura. De data aceasta ai nevoie de o perie mica sau o periuta de dinti uscata. Sau foloseste tubul cu aer comprimat, dar fii atent la unghiul de utilizare pentru a nu arunca si mai adanc reziduurile in taste.

6. Dezinfecteaza tastatura si touchpadul. De obicei, tastatura este partea cea mai murdara a unui laptop, ea favorizand dezvoltarea bacteriilor si a germenilor. Pentru a dezinfecta zona, foloseste tampoane de bumbac si alcool izopropilic. Inmoaie tamponul in alccol si curata prin frecare fiecare tasta si tauchpad-ul. Alcoolul indeparteaza uleiul lasat de degete si, totodata, dezinfecteaza suprafata ucigand bacteriile. El se evapora rapid si nu dauneaza electronicelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului