Amenajarea casei

#amenajare casa #accesorii #mobila

Cum sa creezi spatiul ideal pentru micul dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Ce ar fi ca locul in care iti iei cea mai importanta masa a zilei sa fie cu adevarat unic? In acest fel vei incepe ziua mult mai bine, vei di mai fericit si mai energic.

Locul de luat micul dejun poate fi o parte integranta a bucatariei, intr-un loc insorit, cat mai aproape de geam. In acest fel vei lua contact cu lumea exterioara inca dinainte de a pleca de acasa. In casele moderne, acest loc pentru luat micul dejun este indispensabil si o emblema a unui stil de viata sanatos si activ.


Iata cateva idei care te vor ajuta sa amenajezi un loc perfect pentru micul dejun:


Localizarea. Locul in care iei micul dejun trebuie sa fie primitor, cu o atmosfera pozitiva si optimista. De obicei, masa unde iei micul dejun trebuie sa fie localizata in bucatarie, in apropierea unei ferestre mari, care sa ofere cat mai multa lumina intregului spatiu. Insa, poti creea un spatiu pentru micul dejun in orice alta incapere a casei in care te simti confortabil.

Ideal, masa pentru micul dejun trebuie sa fie intr-un spatiu separat insa in apropierea bucatariei, pentru ca mancarea sa fie mai usor servita.

Directie. Este de preferat ca locul in care iei micul dejun sa fie bine luminat, astfel incat razele soarelui sa iti ofere energie inca de la primele ore ale diminetii. Cea mai buna directie in care trebuie asezata masa pentru micul dejun trebuie sa fie la est, sud - est sau nord - est. Daca nu poti aseza masa in aceste locuri, pregateste locul pentru micul dejun in cele mai luminoase spatii.

Culori. Nuantele calde stimuleaza apetitul, astfel ca este indicat sa alegi nuante de galben, rosu sau alb. Poti folosi insa si alte culori, care contrasteaza sau completeaza celelalte culori din casa. Poti opta si pentru nuantele pastelate si motivele florale.

Mobila. Nu exista limite atunci cand alegi mobilierul pentru coltul in care iei micul dejun. Alege mobilier clasic, intr-un stil care rezista peste ani si care se potriveste cu restul mobilierului din casa. Coltul in care iei micul dejun trebuie sa fie format din masa si scaune, dar si cateva aranjamente. Tot aici poti instala si un dulap in care sa aranjezi vesela si accesoriile pentru masa.

Lumina. Deasupra mesei la care iei micul dejun lumina trebuie sa fie blanda si sa stimuleze apetitul si sa creeze o stare de buna dispozitie. Poti decora masa si cu lumanari sau obiecte de arta din cristal sau sticla care sa reflecte lumna.

Muzica. Asigura-te ca locul in care iei micul dejun dispune si de o muzica relaxanta. In acest fel te vei bucura de masa ta si de compania celor dragi, atunci cand asculti muzica preferata.

Accesorii. Pentru a da mai multa viata spatiului in care iei micul dejun, este indicat sa adaugi cateva accesorii, pe care sa le personalizezi in functie de preferintele tale. Aceste accesorii pentru spatiul de luat micul dejun variaza de la vaze, flori, pana la cosuri, fete de mese din materiale naturale, lumanari, picturi, tablouri sau cosuri cu fructe.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea