Amenajarea casei

#amenajarea locuintei #culorile locuintei

Cum sa creezi o atmosfera cozy in apartament

In curand toamna o sa isi intre in drepturi, prilej pentru a crea in casa ta o atmosfera intima, care invita la relaxare cu o cana de ceai si o carte buna in fata.

Este momentul ideal sa schimbi ceva in casa, sa reorganizezi mobila, sa decorezi de toamna apartamentul si sa scoti din dulap plapuma pufoasa.

Detaliile fac diferenta in acest caz, iar un plus de creativitate este ideal pentru a te simti confortabil si a te detasa de grijile cotidiene.

Ti-am pregatit cateva sugestii numai bune de pus in practica atunci cand ploaia de toamna bate in geam si vremea invita la meditatie:

1. Culoare

Culoarea peretilor si accesoriile trebuie sa lumineze incaperea. Toamna este faimoasa pentru culorile reci din paleta sa, asa ca mizeaza pe alb pentru a vopsi peretii casei. Achizitioneaza o lenjerie de pat deschisa la culoare. Tonurile de crem sau alb merg perfect cu o patura maro si lumanari in aceeasi nuanta. Exista o varietate larga de lumanari parfumate cu aroma de dovleac, scortisoara sau vanilie care vor completa atmosfera intima a unei seri de duminica.

2. Lumina

Daca vara te bucuri in totalitate de lumina soarelui, pe timp de toamna ii duci dorul. Poti compensa usor lipsa luminii naturale cu lumanari in diferite forme si arome pe care sa le aranjezi in suporturi.

Iti poti organiza o zona sufrageriei cu felinare mari sau mici din diferite materiale precum metalul sau lemnul, care vor oferi o nota de caldura si delicatete camerei. 

De asemenea, poti opta pentru lampi fluorescente care emit o lumina delicata, deloc obositoare pentru ochi. Incearca, o sa le adori!

Inlocuieste perdelele vechi cu unele deschise la culoare; acestea vor oferi un plus de luminozitate camerei, permitand luminii naturale sa „danseze” cat mai mult in casa. 

Un truc foarte simpatic este sa achizitionezi ghirlande luminoase pe care sa le aplici pe tablia patului sau la masa de toaleta. Un strop de boho-chic este tot ce ai nevoie intr-o zi ploioasa de toamna! 

3. Accesorii

Picioarele reci nu sunt o optiune potrivita toamna asta. Si ele au nevoie de rasfat, asa ca o pereche draguta de sosete groase sunt perfecte, mai ales dimineata cand pasesti pe un covor din tricot, foarte la moda in aceasta perioada. Covoarele cu franjuri sunt si acestea la mare cautare in sezonul rece, iar imprimeurile leopard pot scoate din anonimat orice spatiu al casei.

Pernele de plus aruncate estetic pe canapeaua din sufragerie sunt de neratat, in diferite forme si marimi. Poti alege materiale precum tricotul in tonuri neutre: maro, brun sau bej.

Blana este un accesoriu de senzatie pe care sa il folosesti in decorarea apartamentului.

Poti folosi un covor din blana pentru sufragerie, asortat cu o masuta cocheta de cafea. Asaza pe aceasta revista ta preferata alaturi de o lumanare cu aroma de lemn și delecteaza-te vizionand serialul preferat pentru a incheia placut o zi obositoare.

Este timpul sa iesi la shopping pentru decoratiuni de interior care te vor ajuta sa aduci un suflu proaspat casei tale. Inspira-te din culorile toamnei pentru decor si fa-ti o selectie de seriale pe care sa le urmaresti la ceas de seara sub plapuma pufoasa si cu cana de ciocolata calda in mana.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea