Amenajarea casei

#om de zapada #construire #zapafda #copii #joaca #sarbatori de iarna #craciun

Cum sa construiesti un om de zapada

Craciunul este aproape iar zapada este asteapta cu nerabdare. Este timpul sa uiti de activitatile de zi cu zi si sa petreci mult timp in gradina din spatele casei sau in parcul din apropiere, jucandu-te in zapada, cu partenerul de viata sau chiar cu copiii .

Construiti impreuna un om de zapada sau multe alte figurine si amintiti-va de vremurile in care erati si voi copii. Aceasta activitate te va scapa de stresul de zi cu zi si te va face sa resimti bucuriile copilariei alaturi de cei mici.

Desigur, daca stai la casa, pe langa faptul ca vei face o activitate placuta si relaxanta, vei decora si curtea pentru Craciun. Poti face un om de zapada traditional, sau daca te incumeti poti face adevarate opere de arta din zapada.

1 Cum sa construiesti un om de zapada

Inainte de a incepe sa construiesti omul de zapada gandeste-te cat de mare doresti sa il faci si unde vrei sa-l amplasezi.

Cand ai gasit locul potrivit, formeaza din zapada o bila de marimea unei mingi de fotbal, pe care o poti mari in functie de necesitati, tavalind-o prin zapada. Aceasta se va mari considerabil daca ai destula rabdare iar stratul de zapada este gros. Cand ai ajuns la marimea dorita invarte bila pana in locul in care vrei sa amplasezi omul si poti incepe sa construiesti o alta bila de data aceasta putin mai mica, urmand acelasi procedeu. Aseaza a doua bila de zapada peste prima si formeaz-o si pe cea de-a treia. Aceasta din urma va fi capul si desigur, cea mai mica dintre cele trei.

Acum urmeaza partea cea mai interesanta si creativa. Da-i „viata” omului tau de zapada, construind ochiii, gura nasul mainile etc.

Pentru ochi poti folosi doi carbuni sau niste nasturi foarte mari. De asemenea, poti decupa doi ochi dintr-o scandura subtire de lemn, pe care o poti vopsi, astfel incat sa creezi un ochi care sa semene cu cel al unui om adevarat.

Nasul il poti face dintr-un morcov sau daca ai rabdare il poti modela din zapada, dand forma unui nas adevarat. Pentru gura poti folosi nasturi sau carbuni micuti pe care sa-si asezi unul langa altul, o crenduta de brad semirotunda sau, la fel ca in cazul ochilor, poti decupa dintr-o scandura subtire o gura, pe care apoi sa o vopsesti in functie de imaginatia ta.

De asemenea, mai ai nevoie de niste carbuni mai mari cu ajutorul carora sa formezi niste nastrui, un fular pe care sa i-l pui la „gat”, o caciula sau o palarie mai veche si doua crengi de copac ramificate din care sa-i formezi mainile. In functie de preferinte, in loc de crengile de copaci poti folosi o matura.

2 Idei de oameni de zapada mai putin obisnuiti

Femeia de zapada

Femeia de zapada se construieste dupa modelul tipic de om de zapada, numai ca ii poti da chip feminin. Pune-i pe cap in loc de palarie niste crengute de brad, care sa semene cu parul, sau poti folosi chiar si o peruca veche, o bucata de blana etc. Pune-i deasupra ochilor crengute foarte subtiri care sa semene cu niste gene si unele putin mai groase care sa inlocuiasca sprancenele.

Totodata carbunii pe care ii foloseai in mod normal pentru nasturii omului de zapada, nu-si mai au rostul. Poti folosi doar doi pe care sa-i pui in locul sanilor sau poti modela sanii din zapada.

 

 

Strumful de zapada

Formeaza mingiile de zapada in mod normal, apoi umple golurile dintre acestea cu zapada, astfel incat sa creezi impresia unei pelerine. Modeleaza deasupra capului un fes de strumf si apoi formeaza-i ochiii nasul si gura in functie de imaginatia ta.

 

 

 

Sperie-Ciori de zapada

Probabil ca iti amintesti si acum de celebra poveste, pe care o citeai cu placere in copilarie, „Vrajitorul din Oz”. Daca tot suntem in perioada in care ne amintim cu zambetul pe buze de personajele din catile de poveste pe care le citeam in copilarie, de ce sa nu creezi unul dintre acestea din zapada? Celebrul Sperie-Ciori, omul creat din paie, este foarte usor de constuit daca ai in apropiere un pumn, doua din paie. Aseaza-le sub o palarie carpita si pune-i la gat un fular asemanator. Mainile formate din zapada si o matura asezata in mana ii dau acestuia un aspect deosebit.

 

Animale din zapada

Daca ai foarte multa rabdare si esti indemanatic, poti chiar sa faci adevarate sculpturi in zapada. Poti crea animale precum un urs polar, un cal, iepure si multe altele. Acestea sunt niste obiecte de ornament care vor atrage privirile trecatorilor si admiratia musafirilor ce-ti trec pragul casei. Din pacate, ele vor rezista numai pana la venirea primaverii.

 

3 Tu iti mai amintesti cand ai facut ultimul om de zapada?

“Ultimul si chiar cel mai frumos om de zapada pe care l-am facut a fost in urma cu vreo 10 ani, cred. Pe vremea cand nametii erau destul de mari si tata se trezea cu noaptea-n cap sa elibereze strada si curtea de zapada. Tin minte ca strada unde locuiam era oricum blocata, asa ca nu circulau masinile. Eu, cu sora mea, cu tata si prietenii din vecini, am facut un om de zapada urias, cat tata de inalt (aproape ). L-am echipat cu nasturi de carbune, nas morcovit si o oala veche pe cap. I-am pus un fular la gat si l-am admirat in toata splendoarea lui. L-am captusit si cu un zambet de toata frumusetea. Ne-am jucat apoi toata ziua in jurul lui. A doua zi, nu mai avea fular. Iarna asta, daca e zapada buna, cu siguranta ca ma voi ocupa. De fapt, mi-as dori, dar mai bine nu promit nimic”, a spus Dana.

“Nu am mai facut un om de zapada de foarte mult timp. Poate ca au trecut 10 ani de atunci. Insa imi aduc aminte cu mare placere de imensii oameni de zapada pe care ii ridicam. Pentru realizarea lor, stateam ore in sir in zapada, uitand de frig si de hainele ude. Rezultatul era prea frumos ca sa tinem cont de “piedicile” impuse de temperatura scazuta. Si unul nu era de ajuns. Mai vroiam sa mai facem inca unul, ca primul sa nu se simta... singur”, a spus Ana-Maria.

4 Construieste un om de zapada on-line

Daca la tine nu este inca zapada, ii poti arata copilului tau cum sa construiasca un om de zapada, folosindu-te de ajutorul calculatorului. Ai aici cateva link-uri cu jocuri pentru copiii intre 3-7 ani, cu ajutorul carora ei pot construi un om de zapada. Ii pot da acestuia diferite inaftisari. Acest joc dezvolta creativitatea si totodata il fie atent la lucrurile care-l inconjoara!

Citeste mai multe articole pe aceasta tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea