Amenajarea casei

#casa #culori casa # combinatii culori #culori sufragerie # combinatii culori sufragerie

Cum sa combini culorile in sufragerie

Camera pe care o creezi cu ajutorul culorilor indica personalitatea si gusturile tale, insa, inainte de toate, locuinta ta trebuie sa fie locul unde revii cu cel mai mare drag. Tine minte acest lucru atunci cand combini culorile in sufragerie.

Cand amenajezi sufrageria este foarte important sa coordonezi culorile. In acest fel, camera va parea mai spatioasa si ordonata. Atunci cand planuiesti sa decorezi o camera, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este dimensiunea.

Daca incaperea este prea mica, alege culori deschise, pentru a deschide spatiul. Culorile inchise fac ca spatiul sa para mai mic.

Lucruri de care ai nevoie:

vopsea

perdele

draperii

jaluzele

covoare

mobila

decoratiuni

carti

ornamente.

Iata ce trebuie sa faci:

Pasul 1: Pregatirea. Fa o lista cu obiectele si mobilierul din camera care nu poate fi schimbat. Aceste obiecte, precum covoarele sau canapelele, sunt scumpe si sunt adesea investitii majore intr-o locuinta. Astfel de obiecte reprezinta si baza casei tale. Fa apoi o lista cu culorile covoarelor si mobilierului.

Pasul 2: Foloseste culori de baza pentru a combina restul de obiecte din camera. Foloseste o paleta variata de culori, pentru ale alege pe cele potrivite pentru covoarele si mobilierul pe care nu le poti schimba. Cauta o culoare comuna, care sa uneasca toate tonurile si nuantele, indiferent ca este rosu, albastru sau verde. Daca ai un covor cu motive florale, alege prima culoare care are impact asupra ta atunci cand intri in camera. Aceasta va fi culoarea de baza.

Pasul 3: Alege culorile. Pentru o camera relaxanta, cel mai indicat este sa alegi culori si nuante deschise. De exemplu, daca culoarea de baza a covorului este rosu, nu trebuie sa ai niciodata pereti verzi. In schimb, alege tonuri mai calde ale culorilor de pe covor, precum roz sau crem. Daca ai un covor cu mai putine modele, alegerea culorilor va fi mai usoara.

Pasul 4: Joaca-te cu materialele si texturile. Daca ai ales culoarea de baza, culorile peretilor, covoarele si mobilierul, te poti juca cu restul de mobilier si accesorii. Poti veni cu idei noi si indraznete de cum poti aranja fotoliile, mesele si canapelele. Paturile si alte decoratiuni din materiale colorate pot fi o modalitate originala de a decora camera de zi. In acest fel vei conferi camerei tale mai multa viata si confort. Aceste tesaturi sunt usor de intretinut si curatat si le poti schimba cum vrei.

Pasul 5: Pete de culoare. Atunci cand combini culorile in sufragerie, petele de culoare si decoratiunile personalizate joaca un rol foarte important. Aceste accente ofera spatiului mai multa viata si personalitate.

Daca iti plac cartile, creaza spatii speciale in care sa le aranjezi intr-un mod cat mai original. Nu fa greseala de a le aranja dupa culoare sau marime. Un raft frumos cu carti va arata vizitatorilor tai interesele si gusturile tale.

De asemenea, pernele de pe canapele si fotolii pot fi accente de culoare originale, care aduc mai multa vibratie in camera. In plus sunt si foarte confortabile. Sufrageria poate fi un spatiu unic si cu ajutorul florilor si aranjamentelor florale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare