Amenajarea casei

#imprimeuri #decoratiuni casa #imprimeuri casa

Cum sa combini armonios imprimeurile din casa

Chiar si atunci cand urmaresti sa adaugi o nota de original si inedit in interiorul casei, alegerea si combinarea unor imprimeuri poate fi dificila. Pentru ca rezultatul sa fie unul armonios, iata cum ai putea combina diferite tipuri de imprimeuri!
 

Zig-zag si dungi orizontale


O combinatie inedita si reusita, in acelasi timp, ar putea fi aceea dintre un imprimeu zig-zag - sub forma unui tapet, spre exemplu - si unul cu dungi orizontale. In situatia in care optezi pentru un tapet cu imprimeu zig-zag, dungile orizontale pot fi inserate sub forma unor cuverturi de pat sau a unor tapiterii (scaune, fotolii, canapea).

O alta idee excelenta ar putea fi aceea de merge pe o combinatie de imprimeu alb negru si colorat. Astfel, daca tapetul este un amestec de non-culori, tapiteriile pot fi colorate si viceversa.
 

Zig-zag si forme geometrice


O varianta a combinatiei anterioare se refera la amestecul dintre un imprimeu zig-zag si unul cu forme geometrice. Ambele imprimeuri au tendinta sa oboseasca vizual, de aceea ai putea sa optezi pentru materiale in non-culori sau in culori neutre.

De asemenea, este important sa retii ca un tapet inedit, cu imprimeu zig-zag sau cu forme geometrice, ar trebui folosit pentru a decora un singur perete al unei incaperi.
 

Imprimeuri animale


Imprimeurile animale au tendinta sa devina punctul de atractie al unei incaperi, de aceea, de regula, nu se recomanda imbinarea mai multor imprimeuri de acest tip, pentru a nu crea un efect vizual incarcat. Exceptia de la regula? Una dintre ele se refera la amenajarea unei incaperi in stil savana! Intr-o astfel de incapere poti insera imprimeuri animale de diverse tipuri: zebra, leopard etc.

Secretul unei imbinari armonioase intre mai multe tipuri de imprimeu animal sta si in elementele pe care le adaugi in camera in cauza: intregul decor trebuie sa exprime ideea de natura salbatica. Astfel, peretii pot fi zugraviti intr-o nuanta de maro, iar piesele de mobilier ar trebui fie sa includa tapiterie cu imprimeu animal, fie sa pastreze paleta cromatica.
 

Flori si carouri


Imprimeurile florale si cele in carouri pot face casa buna intr-o locuinta decorata in stil vintage, traditional. O combinatie reusita in acest sens ar putea fi un tapet floral la care asortezi pernute decorative in carouri. Pentru a nu cadea in kitsch, este esential ca restul incaperii sa fie decorat in nuante neutre, deschise (un bej sau crem pentru podea si piese de mobilier este cel mai indicat).
 

Ikat si buline


Imprimeurile ikat - imprimeuri etnice, care implica o tehnica de vopsire cu modele multicolore si elaborate - pot fi folosite ca atare, data fiind multitudinea de modele existente. Insa, pentru un plus de inedit, afla ca le poti imbina si cu imprimeuri cu buline.

Transforma imprimeul ikat in punctul focal al incaperii - foloseste-l pentru draperii si/sau pentru canapea -, dupa care presara obiecte decorative cu buline, mai mari sau mai mici. Pernutele decorative cu buline vor arata excelent pe o canapea cu imprimeu ikat.

Sursa foto : realsimple.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare