Amenajarea casei

#tapet textil #tapet perete #aplicare tapet #adeziv tapet

Cum sa aplici singur tapetul textil

Tapetul textil este o varianta moderna si interesanta de a-ti decora peretii, reusind astfel sa schimbi aspectul intregii camere. Aplicarea se face usor, trebuie doar sa pregatesti peretele, sa faci rost de cateva materiale necesare si sa potrivesti cu atentie bucatile de tapet pe dimensiunile exacte ale peretelui.

 

Pregatirea peretelui

 

In prima faza, trebuie sa speli peretele cu un burete imbibat in apa, pentru a inlatura urmele de lavabila . Lasa-l sa se usuce complet si apoi masoara lungimea si latimea peretelui. Daca vrei sa acoperi numai o portiune cu tapet, masoara si noteaza doar dimeniunile acelei portiuni.

In functie de pozitia peretelui pe care vrei sa aplici tapetul, de piesele de mobilier care se afla in apropiere si de lumina de care beneficiaza acel perete , gandeste-te cam ce nuante sau imprimeuri s-ar potrivi.

Daca nu te poti hotari usor, ia acasa cateva mostre si priveste cum s-ar potrivi pe perete.


Achizitionarea materialelor necesare


Dupa ce ai cumparat tapetul, mai ai nevoie de o foarfeca buna, un cutter, adeziv pentru tapet, o pensula groasa pentru adeziv, o rigla lunga, o ruleta, doi bureti si o tavita speciala in care sa pui adezivul.
 

Tapetul se vinde la role si majoritatea bucatilor sunt mai lungi, dar destul de inguste astfel incat trebuie sa iti faci un plan bazat pe masuratori precise. Cand ai dimensiunea exacta si vrei sa te apuci de taiat, lasa 4-5 cm in plus, in lungime.

 

Aplicarea tapetului


Incepe aplicarea adezivului pe perete cu ajutorul unei pensule groase, de sus in jos. Nu acoperi cu adeziv o zona mai lata decat o fasie de tapet, pentru inceput.

Lasa 4-5 minute sa se usuce adezivul si apoi aplica bucata de tapet, tot de la tavan spre podea, treptat. Pe masura ce avansezi, foloseste-te de rigla pentru a presa tapetul de perete si a scoate evetualele goluri de aer dintre tapet si perete. Repeta la fel cu fiecare fasie de tapet, aplicand mai intai adezivul pe perete.

Eventualele imperfectiuni din marginile peretelui se pot regla cu un cutter.

Felicitari pentru noul tapet aplicat de tine!

Citeste mai multe informatii despre tapet:


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea