Amenajarea casei

#living familie # living functional #amenajare living #living

Cum sa amenajezi un living functional, ideal pentru intreaga familie

Amenajarea livingului este cea mai mare provocare pentru o familie cu copii, deoarece aici este spatiul in care isi petrec TOTI timpul. Prin urmare, un living trebuie sa fie practic si functional. Dar in acelasi timp trebuie sa inspire caldura, sa fie atractiv si sa fie locul in care toti va simtiti bine, indiferent de activitatile pe care le faceti aici.

 

Asadar, pentru a obtine un décor de vis, dar functional, trebuie sa tii cont de nevoile tuturor membrilor familiei, dar si de modul in care acesta poate fi impartit. Iata cateva idei de design din care te poti inspira.

Pete de culoare

Petele de culoare fac livingul mai vesel si mai primitor. Nu exita sa te joci cu texturile, imprimeurile si culorile. Chiar daca ai copii si este mai simplu sa vopsesti peretii in alb pentru a putea revopsi ori de cate ori este nevoie fara sa-ti faci griji ca nu nimeresti culoare, asta nu inseamna ca nu poti da viata livingului cu ajutorul decoratiunilor sau mobilierului. Alege un covor cu forme geometrice, in culori calde. Completeaza decorul cu o canaprea colorata si un fotliu intr-o alta culoare care sa capteze atentia. Adauga plante, tablouri si orice alte decoratiuni doresti, care sa dea viata spatiului in care locuiti.

Pereti altfel

Peretii sunt extrem de importanti in decorul unei case, iar daca nu mai ai copii mici care sa deseneze pe acestia poti sa ii decorezi dupa bunul plac. Aplica in partea de jos lambriuri din lemn, de culoare alba si completeaza partea superioara cu un tapet care sa imite lemnul.

Pereti in doua culori

Sau, daca vrei un design mai indraznet poti alege, in schimb, lambriuri intr-o culoare intensa precum acest albastru si poti vopsi partea superioara intr-o nuanta de alb sau un crem/bej deschis.  Astfel, o camera care altfel ar fi fost una banala, se transforma rapid intr-o camera sic.

Mobilier amplasat strategic

Livingul este zona folosita de intreaga familie. Este locul de odihna, locul de luat masa, locul in care copiii isi fac temele, dar si locul in care se joaca. Cand alegi mobilierul pentru aceasta incapere trebuie sa te gandesti care este rolul accestuia si cum va fi folosit in urmatorii ani. In acest fel imparti spatiul in mod strategic si poti crea locuri diferite pentru fiecare activitate in parte.  

Rafturi stilizate

Rafturile stilizate pot da viata unei incaperi. Aplica pe unul dintre pereti cateva rafturi pe care sa adaugi obiecte decorative, carti si orice alte obiecte care sa va caracterizeze pe fiecare in parte. De la jucarii pentru copii, la carti, rame foto, bibelorui, vaze si pana la globuri pamantesti, orice lucru care va defineste se va completa reciproc, intr-un design unic.

Creeaza un loc pentru citit

In orice casa trebuie sa existe un loc pentru citit, iar de cele mai multe ori acesta este localizat in living. Nu trebuie sa investesti multi bani. Tot ce trebuie este sa asezi un fotoliu confortabil si o lampa in zona in care te simti cel mai bine, sau langa biblioteca.

Perne decorative si paturi confortabile

Un living trebuie sa fie si cozy, nu doar functional. Prin urmare pernele decorative, dar confortabile, si paturile pufoase si calduroase nu trebuie sa lipseasca din peisaj. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului