Amenajarea casei

# amenajare colt citit # amenajare colt lectura # design casa #amenajare casa #design interior #lectura

Cum sa amenajezi un colt cozy pentru lectura

Vietile noastre sunt haotice, aglomerate si pline de informatii si cerinte in fiecare secunda. De aceea este important sa aduceti in casa voastra un loc special care sa va ajute sa va relaxati cu adevarat. Un loc pentru citit poate sa fie un astfel de exemplu. Acesta poate sa fie decorat asa cum iti doresti, sa fie asezat intr-un colt sau se poate dedica o intreaga camera pentru aceasta activitate, atunci cand exista spatiul potrivit. Iata cateva exemple care te pot ajuta sa iei cele mai bune decizii:

Poti incorpora materiale pufoase sau fine

 

Sursa foto: bookbub.com

Simtul tactil este bine integrat intr-o camera a simturilor si relaxarii. Acesta poate sa fie pus in valoare de materiale pretioase sau de cele care se simt pufos, usor, placut la atingere. De exemplu o patura moale, un scaun sau fotoliu cu blanita sau perne care te invita la a te intinde si citi. Materialele joaca un rol si vizual, aducand textura si joc de umbre si lumini, in functie de modul in care reflecta lumina.

 

Se poate sa construiesti in loc pentru amandoi

Sursa foto: pinterest.com

Uneori timpul petrecut impreuna cu partenerul de viata sau cu cei apropiati poate sa fie pretios. A citi impreuna este una dintre activitatile de care se bucura multa lume. Asadar poti sa construiesti un spatiu in care sa se poata aseza doua persoane si nu una.

 

Poti sa incluzi si rafturile

Sursa foto: pinterest.com

Cartile au nevoie de spatii unde sa fie depozitate si de unde sa poata usor sa fie alese atunci cand este momentul sa fie citite. De aceea a avea rafturile chiar acolo unde este locul de citit te poate ajuta sa citesti mai des, sa te simti inspirat de ceea ce vezi si sa iti doresti sa petreci mai mult timp in acel spatiu.

 

Poti alege sa incluzi si culoare

Sursa foto: decoist.com

Culorile au un impact in viata oricui. Ele aduc schimbari de stari si emotii. De aceea este bine ca ele sa fie incorporate din designul de interior ce implica un colt sau o camera speciala pentru citit. De exemplu un pic de albastru poate sa aduca liniste si calm, iar un scaun rosu poate sa aduca energie si bucurie, veselie, atat incaperii, cat si tie.

 

Poti aduce coltul preferat pentru citit chiar in dormitor

Sursa foto: julieblanner.com

Nu toata lumea are posibilitatea de a dedica un spatiu singular cititului. De aceea se pot folosi multe variante prin care coltul preferat sa existe intr-un mod armonios in casa. In dormitor, intr-o zona in care nu este nimic pozitionat, poti aduce un fotoliu, o lampa si un tablou pentru a construi ceea ce iti doresti. Poti sa pui si un cos de rafie cu o patura in el pentru a asigura ca te poti rasfata in liniste.

 

Coltul tau de citit poate sa existe si fara scaun

Sursa foto: chloebrow.co

Nu este necesar ca scaunul sa fie prezent intr-un loc dedicat cititului. De aceea este important sa privesti casa in ansamblu si sa alegi ceea ce doresti, precum un loc stil bancheta de lemn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului