Amenajarea casei

# cum sa amenajezi casa #amenajarea casei in stil Glam #amenajarea casei

Cum sa amenajezi casa in stil glam

Stilul glam este o imbinare armonioasa a tonurilor neutre chic cu elemente metalice stralucitoare si tesaturi luxoase. Pastrand usoare accente ale Hollywood-ului de altadata, stilul glam aduce extravaganta in zilele noastre, dar o reinterpreteaza prin cateva elemente definitorii.

Elementele de baza atunci cand iti amenajezi casa in stil glam sunt mobilierul cu forme sculptate, tapiteriile, metalul, iar paleta de culori contine alb, gri, crem, negru. Foloseste cat mai multe materiale care capteaza lumina asa cum sunt cele metalice, oglinzile, cristalul si suprafetele lacuite, dar si materiale textile luxoase, de cea mai buna calitate, cu modele traditionale si forme geometrice.

Dintr-o casa decorata in stil glam nu ar trebui sa lipseasca corpuri de iluminat care fac multa lumina, asa cum sunt candelabrele din cristal sau lampadarele.

1. Tente neutre

La baza amenajarii unei case in stil glam, dincolo de toate elementele care adauga personalitate si desavarsesc designul interior, sta o schema de culori simpla, formata doar din culori neutre. Alb, gri, crem sau bronz creeaza fundalul potrivit si atragator de la care sa incepi amenajarea locuintei. Foloseste tonurile neutre pentru pereti, covoare si draperii.

Dupa ce baza incaperilor a fost stabilita, urmeaza accentele care vor cadea pe mobilier si accesorii. Acum este momentul sa te decizi daca iti doresti un aspect monocrom sofisticat, ori daca un contrast alb-negru te reprezinta mai bine sau vei scoate in evidenta aceste elemente prin tonuri inspirate de bijuteriile regale.

2. Elemente care stralucesc

Stilul glam este prin definitie luxos si stralucitor. Chiar daca tonurile neutre reprezinta baza stilului glam, tot elementele stralucitoare sunt piesele de rezistenta. Piesele de mobilier cu oglinda pot fi o alegere potrivita, insa ar trebui folosite intr-o mica proportie, pentru ca vor incarca prea mult spatiul. Pe de alta parte, elementele metalice pot fi folosite din plin. Intr-o casa decorata in stil glam vei gasi intotdeauna rame si suprafete metalice sau detalii metalice in tapiterie. Tot ce este lacuit si lucios este, de asemenea, de efect si folosit de multe ori in stilul glam.

Pentru a pune si mai mult in evidenta aceste suprafete lucioase si elemente din metal care isi fac loc in decor, corpurile de iluminat din incapere trebuie pozitionate strategic, astfel incat lumina sa se reflecte pe aceste suprafete.

3. Influente de altadata

Influentele din vremurile de altadata ale Hollywood-ului si Art Deco se regasesc in stilul glam clasic de astazi. Extravaganta acelor timpuri ocupa un loc de cinste in finisajele de astazi: textilele cu broderie decorativa si mobilierul cu tapiterie, tesaturile din plus sau materiale precum catifea, blana sau piele care aduc textura. Liniile sculpturale ale mobilierului si modelele geometrice specifice Art Deco accentueaza opulenta curata a stilului.

Cateva sfaturi pentru un decor glam perfect:

  • Investeste intr-o piesa de mobilier masiva, de preferat tapitata.
  • Asorteaza elemente metalice sau oglinzile cu tonuri neutre pentru un aspect echilibrat.
  • Alege un candelabru de cristal sau lampadare pentru a avea cat mai multa lumina care se reflecta pe suprafetele din camera.
  • Alege sa adaugi un aer sofisticat incaperii prin culori monocrome care se regasesc in piese de mobilier si materialele textile.
  • Incearca sa nu incarci spatiul inutil si lasa doar elementele principale sa straluceasca in decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea