Amenajarea casei

#cel mai bun #cum sa alegi #aparat #storcator #blender

Cum sa alegi un blender

Fie ca vrei sa toci ceapa sau sa bei un shake delicios de fructe ai nevoie de un blender bun, rezistent , si puternic. Daca urmeaza sa achizitionezi un astfel de aparat , care sa iti usureze munca in bucatarie, iata cateva elemente de care trebuie sa tii cont.

 

1 Recipientul si capacitatea acestuia

Blenderele vin, de obicei, in doua variante: plastic sau sticla. De preferat este cel de sticla petnru ca este mult mai rezistent, mai stabil, in timp ce recipientul de plastic este mai sensibil, are mai multe sanse sa crape si se zgarie foarte repede.

In acelasi timp, capacitatea recipientului este foarte importanta. Alege un recipient care sa aiba cel putin 1 L.

2 Baza blenderului

Daca ai de ales intre plastic si metal, opteaza pentru baza din metal – aceasta este mai rezistenta, mai durabila si mai stabila decat una din plastic (nu se misca, nu vibreaza). Desigur, un blender cu baza din metal este mai scump.

3 Cat mai multe functii

Verifica numarul de setari posibile pentru a decide daca aparatul este cea mai buna alegere pentru nevoile tale. Un aparat care iti ofera mai multe optiuni (tocat mare, marunt, amestecare, spargere gheata etc), iti va fi mult mai util, chiar daca pe moment nu realizezi acest lucru. O optiune buna este “PULS”, adica optiunea care iti permite sa oferi mai multa putere pentru un rezultat mai bun sau mai rapid (un fel de optiune Turbo).

4 Lamele rezistente si putere mare

Daca planuiesti sa realizezi cu blenderul bauturi cu gheata, cauta un aparat care sa aiba lamele (cutitele) foarte rezistente ( otel inoxidabil ), eventual sa scrie undeva ca este potrivit/rezistent in astfel de cazuri. De asemenea, daca intentionezi sa spargi gheata cu el, achizitioneaza un aparat cu o putere mai mare, care sa faca fata (cel putin 350 W).

5 Cauta review-urile produsului

Daca te-ai hotarat asupra unui aparat, nu il cumpara in secunda urmatoare. Eventual intreaba-ti cunostintele daca stiu ceva despre cat de bun este aparatul sau cauta pareri pe internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea