Amenajarea casei

#statie de calcat #fier #haine

Cum sa alegi statia de calcat

Statia de calcat este o inovatie in domeniul ingrijirii tesaturii. Aceasta nu deterioreaza materialul si produce mai mult abur decat un fier obisnuit ceea ce inseamna ca hainele vor fi calcate mai repede. De asemenea, cu ajutorul unei statii poti calca vertical hainele, tinand talpa fierulului in orice unghi. Iata la ce aspecte este bine sa fii atent daca vrei sa-ti cumperi o statie de calcat:


1 Dimensiune si greutate


O statie de calcat este mai voluminoasa decat un fier obisnuit apentru ca are generatorul pentru aburi separat.

Dimensiunea statiei de calcat nu este un criteriu neaparat relevant in alegerea unui model sau altul. Si asta pentru ca exista statii de calcat de o calitate indoielnica atat cu dimensiuni mari cat si cu domensiuni mai mici.

De regula, cu cat generatorul de abur este mai mare, cu atat are un rezervor mai mare de apa astfel ca poti sa calci cel putin 2-3 ore fara sa reumpli rezervorul.

In ceea ce priveste greutatea este bine sa stii ca avand rezervorul de apa separat, fierul de la o statie de calcat are o greutate mai mica decat unul obisnuit.

Este bine sa te gandesti unde vei folosi statia de calcat si ce distanta fata de priza vei avea nevoie . Statiile de calcat sunt prevazute cu doua cabluri – de abur si de alimentare acre au de regula lungimea cuprinsa intre 1,5 m -2 m.


2 Functii si accesorii speciale


Pentru securitate completa, unele statii de calcat sunt dotate cu functia Auto shut-off care deconecteaza automat aparatul in cazul in care este inactiv pentru un interval de timp mai lung de 8 minute in pozitie verticala, respectiv de 30 de secunde in pozitie orizontala sau laterala.

Alte modele sunt dotate cu Led de atentionare la golirea rezervorului de apa, sistem anti-calcar integrat sau cu sistem anti-picurare.

Exista si modele de statii de calcat incorporate impreuna cu o masa de calcat extinsa.


3 Bugetul disponibil


Este bine sa stii ca o statie de calcat este mai scumpa decat un fier obisnuit, pretul ei fiind cuprinse intre 350-1500 RON.

Oentru circa 350 RON vei putea sa-ti achizitionezi o statie de calcat de 2.400 W, cu boiler din inox si talpa fierului din aluminiu.

O statie cu o putere de 2250 W, abur constant, LED si cu talpa fierului Palladium-Glissee costa circa 700 RON. O sataie de calcat cu design compact, jet de aburi variabili, talpa fierului din Tefal si functie de incalzire rapida costa circa 1300 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea