Amenajarea casei

#mobilier dormitor #dormitor #noptiera dormitor #noptiera

Cum sa alegi noptiera perfecta pentru dormitor

Noptiera este o piesa de mobilier utila in dormitor, intrucat poate fi locul ideal pentru a depozita atat obiecte decorative , cat si lucruri necesare toaletei de seara sau relaxarii inainte de somn. Care sunt criteriile de care ar trebui sa tii cont in alegerea noptierei ideale pentru dormitor, descopera in continuare!

1 Alege in functie de utilitatea acesteia

Intreaba-te, intr-o prima faza, care va fi utilitatea noptierei pe care planuiesti sa o aduci in dormitor. In cazul in care ai nevoie doar de o piesa de mobilier care unde sa depozitezi cateva carti si ceasul desteptator , poti opta pentru una de mici dimensiuni - aceasta va fi o optiune perfecta si in cazul in care planuiesti sa economisesti spatiu.

In schimb, daca, in imediata apropiere a patului, iti doresti sa ai carti, un ceas desteptator , un pahar cu apa, laptopul, telefonul, iPod-ul, acte etc., atunci ideala ar fi o noptiera mai inalta si/sau mai lata, cu mai multe sertare si spatii de depozitare .

2 Ia in considerare designul noptierei

Un alt criteriu important de care sa tii cont la alegerea noptierei este designul, care ar trebui sa se plieze pe stilul intregii incaperi. Spre exemplu, in cazul in care dormitorul este mobiliat si decorat modern, ai putea opta pentru o noptiera simpla, din lemn natural, sau pentru una din lemn colorat, negru, cu linii si manere simple.

De asemenea, daca planuiesti sa cumperi mai mult de o singura noptiera, ideal ar fi ca fie acestea sa fie identic sau ca stilul lor sa se completeze armonios.

Daca vrei o noptiera de efect, ai putea opta pentru una cu oglinda. Chiar daca o astfel de piesa de mobilier este mai scumpa, efectul sau este garantat: dormitorul va parea mai mare si mai bine luminat. Printre altele, o noptiera cu oglinda poate fi plasata si intr-un colt mai intunecat pentru a-l lumina. In cazul in care alegi o noptiera de acest tip, nu uita de faptul ca va necesita mai multa ingrijire decat una obisnuita - noptiera cu oglinda ar trebui curatata cel putin o data pe saptamana pentru a-si pastra aspectul initial.

3 Gandeste-te la dimensiuni si forma

In functie de preferinte, necesitati si spatiul disponibil, noptiera aleasa poate fi mai inalta sau mai scunda, mai lata sau mai ingusta, intr-o forma clasica sau intr-una deosebita. Pentru ca inserarea oricarui tip de noptiera in dormitor sa nu dea gres, tine cont ca prezenta unei zone goale, imposibil de folosit, dintre perete si piesa de mobilier de langa pat nu este niciodata de dorit.

4 Ce obiecte folosesti pe noptiera?

Nu in ultimul rand, o data ce ai plasat noptiera in dormitor, asigura-te ca o imbogatesti cu obiecte decorative, dar si utile. In functie de dimensiunile acesteia, ai putea plasa aici:
 

  • o lampa pentru citit: este indispensabila daca obisnuiesti sa citesti inainte de culcare;
  • un ceas desteptator: telefonul tau ii poate lua locul acestui obiect util, insa nu este recomandat sa stea foarte aproape de zona capului;
  •  un vas mic: aici poti depozita ceasul de mana, bijuterii si alte lucrusoare marunte de care te desparti inainte de somn;
  • o sticla si un pahar cu apa: este important sa nu fii nevoit sa te dai jos din pat daca ti se face sete peste noapte.


Sursa foto: chairs.ws
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea