Amenajarea casei

#Mobila birou #biroul de acasa #birou #mobila

Cum sa alegi mobila pentru biroul de acasa

Spatiul in care lucrezi acasa trebuie sa fie amenajat corespunzator, pentru ca tu sa fii productiv. Fie ca ai o camera libera pe care o poti rezerva acestui scop sau doar un spatiu din living disponibil, este important ca acesta sa includa mobila pentru birou de care ai nevoie. Iata cateva recomandari practice care te vor ajuta sa cumperi mobilier practic, pentru biroul de acasa!

 

Mobilierul potrivit pentru biroul de acasa

Pentru a beneficia de un spatiu de lucru functional in locuinta, este necesar sa alegi biroul potrivit, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Iata care sunt criteriile de selectie de care trebuie sa tii cont in acest caz:

  • Inaltimea biroului - Specialistii recomanda alegerea unui birou cu inaltime cuprinsa intre 73 si 76 cm. Aceasta caracteristica iti va permite sa adopti o pozitie corecta si comoda atunci cand lucrezi la birou. in plus, aceasta este suficienta pentru a-i permite scaunului de birou sa intre sub acesta integral (inclusiv bratele).
  • Latimea biroului - Aceasta caracteristica este influentata de locatia in care va fi amplasat biroul. Cu toate acestea, mobilierul ales pentru biroul de acasa este, de regula, de mici dimensiuni, potrivit pentru a acomoda strictul necesar, precum calculatorul.
  • In plus, specialistii recomanda o distanta de o lungime de brat intre ochi si monitorul calculatorului de pe birou. Astfel, latimea potrivita a biroului de acasa este reprezentata de un brat perfect intins, pentru a beneficia si de putin spatiu liber, in spatele monitorului.
  • Lungimea biroului - Aceasta caracteristica este influentata de forma biroului ales. Atunci cand petreci mult timp lucrand de acasa, vei avea nevoie de un spatiu de lucru generos. in acest caz, este recomandat sa optezi pentru un birou lung (130 cm), pe care vei putea pastra atat calculatorul cat si accesoriile necesare desfasurarii activitatilor.

Alegerea biroului potrivit in functie de scopul utilizarii

Nu doar dimensiunile biroului ales pentru spatiul de lucru de acasa sunt importante, ci si scopul utilizarii acestei piese de mobilier. Iata ce trebuie sa stii in acest caz:

  • Biroul pentru calculator - Aceasta piesa de mobilier este destinata calculatorului utilizat pentru desfasurarea activitatilor de lucru. Acesta trebuie sa fie dotat cu orificiile necesare pentru cabluri, sertarul special pentru tastatura si sectiunea de suport a unitatii centrale (atunci cand este cazul).
  • Pastrarea documentelor necesare - Biroul la care lucram trebuie sa fie prevazut si cu suficient spatiu pentru pastrarea documentelor necesare. Este recomandat ca acesta sa includa sertare si un suport special pentru acte, astfel incat sa fii organizat la birou.

Intrucat aveti nevoie de un birou care sa includa atat spatiul aferent calculatorului cat si cel necesar pentru pastrarea documentelor necesare desfasurarii activitatii, puteti opta pentru varianta unui birou cu dubla utilizare. Este recomandat sa alegeti unul in forma de L, cu o lungime peste medie, intrucat acestea sunt flexibile si pot include o latura mobila.

Scaunul potrivit pentru birou

Scaunul pe care il alegi pentru biroul de acasa este foarte important, intrucat trebuie sa iti permita sa lucrezi intr-o postura corecta. Iata care sunt criteriile de selectie care te vor ajuta sa faci alegerea corecta in acest caz:

  • Inaltime - Un scaun ergonomic potrivit pentru biroul de acasa trebuie sa permita ajustarea sezutului, astfel incat sa stati confortabil in timpul programului de lucru (cu picioarele pe podea si genunchii la un unghi de 90 grade).
  • Brate - Scaunul ideal pentru birou trebuie sa includa brate, pentru a sprijini si mentine corpul intr-o pozitie confortabila.
  • Spatar - Este recomandat sa alegeti un scaun pentru birou suficient de mare pentru ca umerii si zona gatului sa fie sprijinite. in plus, aceasta piesa de mobilier trebuie sa sustina partea lombara a spatelui.
  • Sezutul - Un scaun bun pentru birou trebuie sa ofere suport confortabil. Cele mai noi modele permit translatia pe orizontala a sezutului, sunt practice si confortabile.
  • Tetiera - Un scaun pentru birou, cu tetiera, reprezinta o alegere buna, intrucat va permite sa va sprijiniti capul atunci cand va inclinati pe spate.

Biroul si scaunul reprezinta principalele piese de mobilier de care aveti nevoie pentru amenajarea spatiului de lucru de acasa. Obiectele alese trebuie sa fie confortabile, practice si functionale. Acum ca ai descoperit principalele criterii de selectie ale acestora, poti da startul cumparaturilor. Mizeaza pe calitate, rezistenta si confort atunci cand alegi mobila pentru birou.

Surse foto: mathaus.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea