Amenajarea casei

#masa #mobilier #mobilier living #masuta de cafea #masuta de lemn

Cum sa alegi masuta de cafea

Cand vine momentul sa-ti alegi ideala pentru ta, trebuie sa ai in vedere un intreg proces de nevoi si sa iei in considerare toate optiunile deoarece masutele de reprezinta piese importante de mobilier, avand un rol atat practic, cat si decorativ.

1 Locatia

Inainte de toate, alege locul in care vrei sa amplasezi masuta de cafea . Asta ar trebui sa-ti simplifice procesul selectiei. De exemplu, o masuta de cafea plasata in camera copiilor, ar trebui sa fie moderna si sa serveasca si ca masa de lucru, pentru desenat, de exemplu. Pe de alta parte, masuta de cafea plasata in living ar trebui sa completeze in mod fericit decorul.

2 Stilul

Este al doilea detaliu pe care trebuie sa-l iei in calcul cand vrei sa cumperi o masuta de cafea si cel mai important este sa decizi langa ce alta piesa de mobilier o asezi. Stilul ei trebuie sa fie in concordanta cu stilul camerei.

Daca vrei sa abordezi un model traditional, alege o masuta de cafea din lemn sculptat sau pictat manual, de mesteri populari.
Pe de alta parte, stilul modern poate fi reprezentat de o masuta din materiale ca piatra, metalul sau sticla.

3 Dimensiunea

Marimea masutei de cafea conteaza foarte mult. In general inaltimea standard a masutei de cafea se incadreaza intre 50 si 70 de centrimteri.

O alta regula este ca masuta de cafea sa fie de aceeasi inaltime sau putin mai joasa decat locul pe care se sta langa ea, adica sa fie cat canapeaua sau fotoliile.

4 Forma

Forma masutei de cafea dicteaza efectul pe care-l vei obtine. Posibilitatile sunt variate: rotunda, , patrata, hexagonala etc. O masuta rotunda sau ovala este perfecta, daca o pui in mijlocul unor fotolii.

Daca ai un in forma de L, masuta de cafea patrata este ideala.

5 Culoarea

Odata ce te-ai hotarat asupra formei, trebuie sa decizi si ce culoare ti-ar placea sa fie. Culoarea masutei de cafea trebuie sa se asorteze cu restul pieselor de mobilier sau decoratiuni. Canapeaua, draperiile, covorul sau celelalte piese de mobilier trebuie sa fie in deplina concordabnta cu masuta de cafea si sa formeze un stil impreuna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului