Amenajarea casei

Cum sa alegi lavoarul astfel incat sa se potriveasca perfect cu designul baii tale

Baia – sanctuarul femeilor, SPA-ul lor personal, salon lor propriu de infrumusetare, oaza lor de relaxare si liniste. Pentru doamne si domnisoare baia este un spatiu foarte imporant, motiv pentru care el trebuie sa se plieze perfect pe viziunea si imaginatia lor.

 

Curatenia si organizarea trebuie sa fie le ele acasa, nici un fir de par sa nu existe pe lavoar sau pe gresie, nici un accesoriu lasat la voia intamplarii, ne la locul lui. Toate acestea pot fi obtinute prin alegerea mobilierului de baie potrivit si prin pozitionarea lui inteligenta, astfel incat spatiul sa fie utilizat la potential maxim.

Cat despre crearea acelei atmosfere de spa, de lux, de oaza de relaxare si salon de infrumusetare, totul sta in design, in combinarea armonioasa a culorilor, a formelor si a dimensiunilor. Si cum, de cele mai multe ori, cand intri in baie, primele doua lucruri sunt lavoarul sau cada, ele trebuie sa fie cat mai deosebite, astfel incat sa atraga atentie. Putem spune chiar ca ele sunte vedetele oricari bai.

Astazi insa discutam despre importanta lavoarului in construirea designului dorit si despre ce modele s-ar potrivi in cele mai actuale si apreciate 3 stiluri de amenajare a baii.

Lavoarul si stilul de amenajare – optiuni si combinatii

 

Poate ca nu ai dat pana acum importanta lavoarului in baile in care ai fost sau poate nici lavoarului din baia proprie. Incearca insa, virtual, sa il inlocuiesti si ai sa vezi cat de important este un simplu obiect sanitar, asa cum poate il vezi, in imaginea de ansamblu a spatiului.

Daca esti in proces de renovare sau de amenajare, inspira-te din aceste optiuni de loavoare, potrivite in diferite stiluri de amenajare:

1. Stilul industrial

Foarte apreciat in ultimul timp, stilul industrial este o combinatie fascinanta intre contemporan si un anumite clasic, clasicul industrial. Desi pare un stil greu de comps, din punctul de vedere al lavoarului, posibilitatile sunt multiple. De la clasicul model rotund, din ceramica alba, sprijinit pe un blat masiv din lemn, pana la cele sculptate intr-un blat din quartz sau in lemn, toate pot fi integrate cu succes intr-o astfel de amenajare.

Ceea ce va face diferenta va fi o baterie de baie cu o estetica specifica si complet nonconformista. Pentru un puternic accent industrial, ai putea miza pe un model care sa aduca, din punct de vedere vizual, cu tevile de scurgere sau cu robinetele clasice, din laboratoarele de stiinta.

2. Stilul clasic

Opus fata de cel industrial, stilul clasic este expresia elegantei. Este un stil mai pretentios, dar si pretios, in care predomina atmosfera calda, intima, primitoare, tipic feminina. In astfel de amenajari, lavoarele sunt, de cele mai multe ori, “scufundate” in mobilier, pentru a nu distrage atentie de la accesta din urma.

Desi spuneam la inceput ca lavoarul este unul dintre elementele-vedeta intr-o baie, iata ca de aceasta data lucrurile stau diferit – mobilierul este in centrul atentiei. De aceea, in aceasta situatie, optiunile sunt limitate in ceea ce priveste alegerea lavoarului – alb, simplu si ascuns in mobilier.

3. Stilul eclectic

O imbinare de stiluri, de culori, de accente – stilul electic este pentru nonconformisti, pentru indrazneti, pentru cei care au curajul sa fie 100% ei insisi.

Intr-o baie eclectica poti integra elemente din ce stil doresti tu, cu scopul de avea un rezultat final armonios si placut. Un lavoar desprins dintr-o amenajare contemporana, alaturi de o cada freestanding cu picioare clasice si o baterie de baie, pentru cada, patratoasa, cu finisaj negru mat – totul este permis in acest context, ne sfatuiesc designerii Delta Studio.

Si daca orice element poate fi ales din orice stil de design interior, si lavoarul poate fi ales exact dupa bunul plac. Fie un model freestanding impunator, fie unul clasic suspendat pe blat, fie unul sculptat in quartz sau marmura – orice se potriveste in decor este mai mult decat perfect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului