Amenajarea casei

#draperii #draperii casa #materiale draperii #draperii geamuri

Cum sa alegi draperiile ideale pentru casa ta

Cand alegi draperiile pentru casa, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul, incluzand materialul draperiilor, culoarea acestora, textura si gradul de trecere a luminii prin ele, precum si sistemele de prindere . Nu te limita la ofertele din magazine, ci cauta singura materiale noi si surprinzatoare care pot fi transformate in draperii.

 

Cum se aleg draperiile


Alegerea draperiilor perfecte pentru ferestre poate fi o operatiune complexa si daca alegi culoarea sau materialul nepotrivit, aspectul sau atmosfera intregii camere poate avea de suferit. Desi sunt o categorie a decoratiunilor interioare destul de putin explorata, draperiile reprezinta un mod ingenios si ieftin de a schimba fata unei camere, indiferent ca vorbim de living sau dormitor.

Cel mai des intalnita greseala in alegerea draperiilor este gasirea unui material si folosirea lui in toate camerele, indiferent daca se potriveste sau nu cu decorul. Cel mai bine ar fi sa iei in calcul fiecare camera in parte cu scopul, necesitatile si aranjamentul ei. N-ai sa pui o draperie cu un imprimeu vesel, cu personaje din desene animate in living, la fel cum nu poti pune draperii realizate din materiale luxoase in camera unui copil.
 

Draperii pentru fiecare camera in parte


Draperiile unui living ar trebui sa fie mai mult decorative, decat sa tina umbra camerei, avand in vedere ca acolo nu se doarme. Poti asorta draperiile cu nuanta covorului sau a canapelei, dar poti merge si pe un contrast. Daca esti preocupata de decoratiuni, poti cauta niste ciucuri pentru draperii mai interesanti.

Draperiile pentru dormitor ar trebui sa fie impermeabile la lumina soarelui si sa-ti asigure intimitate. Dar acesta utilitate nu ar trebui sa le stirbeasca din efectul estetic. Alege materiale care cad frumos, cum este catifeaua sau satenul si nu face economie la material.

Chiar si in baie putem pune draperii la geamuri . Ele pot fi mai scurte, exact de lungimea feresterelor si ar trebui sa fie realizate dintr-un material mai gros, pentru a oferi intimitate camerei.

Cele mai moderne tipuri de draperii sunt cele din bumbac, din matase, din polyester si din catifea. O idee buna de personalizare a draperiilor este sa aplici pe ele diverse siluete de oameni, animale sau forme geometrice, combinatiile de culori si materiale fiind.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului