Amenajarea casei

#covorase #covor #covor casa #modele covoare

Cum sa alegi covorul potrivit

Dupa o zi lunga si obositoare de munca, nimic nu se compara cu momentul in care ajungi , arunci pantofii si iti ingropi picioarele intr-un moale si pufos. De fapt, aceste doua calitati au fost dintotdeauna asociate cu notiunea de , insa mai sunt cateva detalii pe care trebuie sa le iei in calcul cand un covor .

Primele covoare au fost realizate manual, din materiale obtinute si vopsite tot manual, iar oamenii le-au folosit pentru numeroase scopuri: ca sa acopere podeaua de pamant din casa, ca sa se acopere cu ele, ca sa depoziteze lucruri in ele, ca sa-si confecntioneze corturi din ele sau ca sa acopere mormintele cu ele. In ziua de azi, covorul este folosit exclusiv pentru acoperirea podelei si se gaseste in nenumarate modele, nuante si materiale.

Nu alege un covor din perete in perete


Un covor care se intinde cat camera este, de multe, ori coplesitor si obositor. Mai ales daca e vorba de un model colorat, cu imprimeuri sau modele florale, geometrice sau intr-o nuanta aprinsa, care oboseste privirea.

Alege covoare de dimensiuni medii si nu aseza mobila peste ele, ci in jurul lor.
 

Alege un covor pufos


Nu este atat de important materialul din care e realizat covorul, cat senzatia pe care o ai la atingere. Covorul trebuie sa fie pufos, moale si comod, iar cand calci pe el sa ai o senzatie de adancire, care sa nu lase nici o banuiala asupra podelei rigide de lemn, de sub el.
 

Alege un model in concordanta cu stilul casei


Daca gasesti un covor excentric , realizat de un artist plastic, de exemplu, este permis sa incepi amenajarea camerei respective de la el. Altfel, nuanta si modelul covorului trebuie sa se potriveasca cu restul camerei.

Canapeaua, care ar trebui sa fie cea mai apropiata de covor, trebuie sa se asorteze cu acesta sau sa existe un contrast placut intre cele doua elemente, astfel incat sa se complimenteze una pe cealalta.

O camera banala poate fi adusa in actualitate cu ajutorul unui covor modern sau, din contra, cu un covor foarte vechi si pretios.
 

Evita carpetele


Carpetele de care te impiedicai la tot pasul acum 20 de ani ar trebui sa dispara din orice casa. In locul lor, alege covorase lungi si inguste, uni, numai daca este absolut necesar (pentru hol lung, baie, balcon racoros etc)
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea