Amenajarea casei

#plante interior #economie #reciclare #hartie #electronice #solutii eco de curatare

Cum sa ai un birou eco acasa: trucuri si idei prietenoase cu mediul

In ultimii ani, tot mai multe persoane au inceput sa puna accent pe protejarea mediului inconjurator si incearca sa gaseasca noi metode prin care sa fie "eco" atat la serviciu, cat si acasa. Daca vrei sa imbratisezi si tu aceasta tendinta prietenoasa cu natura, poti incepe chiar astazi sa-ti transformi biroul de acasa.

Redu consumul de energie

Un prim pas pentru a avea un birou eco acasa este sa reduci consumul de energie. Cum poti face acest lucru? Foarte simplu: scoate din priza aparatele electronice pe care nu le folosesti: laptop, computer sau alte dispozitive de acest tip, deoarece ele consuma energie chiar si atunci cand sunt inchise.

Nu vei face o economie prea mare de curent, insa este un inceput. Cu timpul, te vei obisnui sa scoti din priza si alte aparate electronice si electrocasnice. Redu si recicleaza sunt cele doua reguli de baza pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa fii eco.

Redu consumul de hartie

Reducerea consumului de hartie este un alt truc prin care poti fii eco. Printeaza doar documentele care sunt cu adevarat necesare si foloseste foile atat pe fata, cat si pe verso. In loc sa-ti notezi pe hartii si postituri diverse lucruri pentru a nu le uita, achizitioneaza-ti o tabla de scris cu marker. In acest fel, vei fi prietenos cu mediul si vei reusi sa pastrezi mai usor ordinea in spatiul biroului.

Decoreaza-ti biroul cu plante

Plantele absorb dioxidul de carbon si toxinele si improspateaza aerul din incapere. Daca vrei sa fii eco, este esential sa tii pe birou sau in spatiul de lucru cel putin o planta, preferabil planta decorativa prin frunze, deoarece aceasta absoarbe o cantitate mai mare de dioxid de carbon decat o planta decorativa prin flori.

Alege curatenia eco

Atunci cand iti cureti biroul sau faci curatenie in spatiul de lucru, evita sa folosesti produse pe baza de substante chimice. In schimb, opteaza pentru solutii eco de curatare, care incep sa se gaseasca din ce in ce mai des in magazine, sau alege solutii naturale, cum ar fi zeama de lamaie sau otetul alb distilat.

Sursa foto:interiorclip
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului