Amenajarea casei

#design locuinta #amenajare casa #design interior #locuinta #casa vesela

Cum sa ai o locuinta mai vesela, in 6 pasi simpli

Vrei ca locuinta ta sa fie mai vesela? In momentul in care este supra-aglomerata si nu iti reflecta personalitatea, aceasta poate deveni obositoare si nicidecum spatiul in care abia astepti sa te intorci pentru a-ti reincarca bateriile.

Iata cateva sfaturi simple, pe care sa le pui in practica pentru a-ti face locuinta sa para mai vesela si mai organizata.

1. Redu supra-aglomerarea

Obiectele de decor in exces, revistele lasate la intamplare prin casa, lucrurile nearanjate, duc la o supra-aglomerare si la crearea unui sentiment de sufocare. Incepe prin a strange toate lucrurile imprastiate, care nu sunt la locul lor. Daca nu ai un loc in care sa tii revistele preferate fa-le spatiu in biblioteca sau achizitioneaza o cutie de depozitare special conceputa pentru ele. Trece in revista apoi restul obiectelor de decor din locuinta. Pastreaza doar ceea ce te reprezinta, ceea ce iti aduce cu adevarat fericire si dau spatiului un aer vesel. Pe restul le poti  dona, sau le poti pune intr-un sertar daca nu ti vine sa te desparti inca de ele.

2. Decoreaza doar cu obiecte care au o semnificatie aparte

Pentru a te simti bine in spatiul in care locuiesti, obiectele de decor trebuie sa-ti “vorbeasca”, sa-ti aduca bucurie si sa se potriveasca cu persoanlitatea ta si credintele tale. Acestea nu se aleg dupa trenduri sau dupa reguli impuse de altii, ci dupa propriile preferinte si nevoi.

3. Creeaza un loc de relaxare

Un loc de relaxare, pe care sa-l vezi ca pe un “sanctuar” personal va da casei tale un aer vesel. Poate fi un simplu fotoliu, pozitionat langa biblioteca, unde sa te scufunzi ore in sir in lectura. Sau poate fi bucataria, daca iti place sa gatesti ore in sir. Sau un oricare alt loc din casa unde te simti bine si care sa te ajute sa te relaxezi in stilul tau.

4. Adu natura in interior

Plantele de apartament sau chiar florile in vaza, sunt o parte de natura care vor da veselie spatiului in care locuiesti. Nu doar ca decorul va parea mai viu, mai curat si mai aerisit, dar si tu vei avea o stare de bine si iti va fi mai usor sa te relaxezi in acest mediu.

5. Foloseste un iluminat adecvat

Iluminarea casei este esentiala, in special pe timp de noapte sau daca nu ai ferestre mari, prin care sa patrunda suficienta lumina naturala. O simpla lustra, pentru fiecare incapere, nu este suficienta. In living, de exemplu, daca ai si un birou de unde lucrezi, vei avea nevoie de o veioza. De asemenea, mai ai vneoie de o lampa de podea, pentru citit si pentru un ambient mai placut. In dormitor, pe langa lustra mai ai nevoie de veioza pentru noptiera. Daca ai o masuta de machiaj nu ezita sa cumperi fie o oglinda cu lumini fie o veioza care sa-ti permita sa vezi foarte bine.

Cat despre becuri, indiferent de locul in care sunt pozitionate, alege unele cu lumina galbena, care sa-ti dea o stare de liniste si calm. Evita lumina alba deoarece are efect invers calmarii si starii de liniste.

6. Foloseste aromatizoare sau lumanari parfumate

Parfumurile au efecte psihologice nebanuite. Aromatizoarele pe baza de uleiuri aromatice sau lumanarile parfumate nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta. Alege insa unele cu un parfum delicat, placuta, in aromele tale preferate, care sa dea incaperii aroma dorita. Evita pe cat posibil aromatizoarele cu substante chimicale deoarece acestea nu au acelasi efect de relaxare, si in unele cazuri pot afecta starea de sanatate a familiei sau a animalelor de companie.

 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea