Amenajarea casei

#locuinta #feng shui #elemente feng shui #yin yang

Cum sa ai o locuinta echilibrata Yin Yang

Yin si Yang sunt concepte stravechi ale practicii Feng Shui . Aceste elemente sunt reprezentarea fortelor si energiilor aflate in contradictie, dar care nu pot exista unele fara altele. Impreuna, aceste elemente creeaza echilibrul perfect.

Practica Feng Shui admite ca suntem creaturi stravechi care cauta echilibrul in mod natural. Daca locuiesti si muncesti intr-un mediu in care nu te simti bine, intrega ta viata are de suferit. Invata sa introduci in locuinta ta elemente Yin Yang pentru a crea atmosfera potrivita in fiecare incapere.

Fiecare persoana este atrasa de una dintre cele doua componente. Unele persoane cauta componenta confortabila si calduroasa, alte persoane se simt mai bine in incaperi bine organizate si simple. Insa, in ciuda referintelor noastre, in vietile noastre avem nevoie de ambele componente Yin Yang pentru a ne simti cu adevarat bine.

Simbolul Yin Yang infatiseaza doi pesti intr-un echilibru perfect, fiecare purtand componente ale celuilalt. Pestele alb are un ochi negru, iar pestele negru un ochi alb. Cei doi pesti inoata impreuna in perfecta armonie, creand un cerc, simbolul stravechi al perfectiunii.

Elementul Yin este principiul feminin, pasiv, intunecat si abundent. Elementul Yang se refera la principiul masculin, care este luminos, active si extrovertit.
 

Camerele Yin


Camerele Yin sunt incaperile in care ai nevoie de calm, relaxare si liniste, in care sa te poti odihni si simti confortabil. Aceste camere pot fi dormitorul, salile de mese, sufrageriile, baile si alte incaperi in care ai nevoie de calm.

Daca aceste camere contin prea multe elemente Yang vei observa ca nimeni nu se odihneste bine in ele si nici nu se relaxeaza. Astfel, este indicat sa adaugi mai multe elemente si obiecte Yin care sa te ajute sa te calmezi.
 

Obiectele Yin


Pentru decorarea locuintei, obiectele Yin pot fi forme circulare, culori pale, tavane joase, mobila cat mai aproape de podea sau covoare confortabile.

Culorile sunt intunecate, pale si tonurile pamantului. Materialul Yin este catifeaua. De asemenea, poti decora incaperile Yin cu flori circulare. Tablourile Yin infatiseaza peisaje naturale si scene linistitoare.
 

Camerele Yang


Camerele Yang sunt cele mai active incaperi ale locuintei tale, precum camera de joaca a copiilor, bucataria sau locul in care familia se intalneste cel mai des. De asemenea, camere Yang sunt si birourile.

In aceste incapere trebuie instalate cat mai multe obiecte Yang care sa fie in culori deschise, obiecte de mobilier unghiular si accesorii cu mai putine detalii.
 

Obiecte Yang


Sticla, metalul, plasticul, tavanele inalte, spatiile deschise, materialele in dungi indraznete sau obiecte geometrice sunt reprezentative pentru elementul Yang.

Astfel, daca iti doresti o incapere Yang, este indicat sa folosesti mobilier modern, cu structura bine definita, din metal si sticla, materiale cu forme geometrice, in culori vibrante, covoare minimaliste si cat mai putine accesorii.

Incaperile Yang iti ofera mult spatiu, lumina si loc suficient in care sa iti duci la indeplinire proiectele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea