Amenajarea casei

#sfaturi curatenie #amenajare casa #casa #curatenie casa

Cum sa ai o casa perfect curata in cateva minute

In aceasta perioada a anului, programul tau este mai incarcat ca niciodata, astfel ca nu ar trebui sa te mire daca nu gasesti timp pentru a face curatenie generala in casa. Dar parca nici sa lasi casa in dezordine nu se cade, nu? In acest caz, nu-ti ramane altceva de facut decat sa "mimezi" curatenia, adica sa te rezumi la o curatenie superficiala. Nu va tine prea mult timp, dar este cea mai buna solutie cand ai o multime de treburi pe cap si musafiri neanuntati.

Schimba lenjeria si aranjeaza patul din dormitor

Sa incepem cu dormitorul. Desi cel mai probabil musafirii tai nu vor ajunge in aceasta camera, mai bine pregateste-te dinainte. Cel mai important lucru este sa aranjezi patul si sa schimbi lenjeria. O lenjerie curata va improspata subtil aerul din camera, in timp ce cuvertura intinsa bine din colt in colt va conferi spatiului un aspect ordonat. Toate revistele, cartile si alte lucrusoare imprastiate prin dormitor trebuie adunate intr-o cutie, iar hainele aruncate ici si colo trebuie sa ajunga repede in cosul cu rufe din baie.

Asaza o patura curata pe canapeaua din living

Intotdeauna trebuie sa iti concentrezi atentia asupra locurilor in care vor ajunge musafirii tai. Livingul este un astfel de spatiu. Strange intr-o cutie toate lucrurile imprastiate, iar dupa ce iti pleaca vizitatorii aranjeaza-le la loc. Ai o canapea care nu arata tocmai bine? Nu-i nimic, acoper-o cu o patura curata sau un cearsaf. Nimeni nu va sti ce ascunzi, ba chiar lasi impresia ca incerci sa-ti protejezi mobilierul.

Pentru a masca geamurile murdare, trage jaluzele in jos sau acopera ferestrele cu o draperie mata.

Ascunde vasele murdare din bucatarie

Daca nu ai timp sa speli vasele si nu vrei ca musafirii sa le gaseasca in chiuveta, le poti ascunde pe balcon, intr-o cutie, sau in interiorul aragazului. Te vei ocupa de spalarea lor imediat ce vei avea timp. Pana atunci, acopera aragazul cu o folie de aluminiu pentru a masca reziduurile de pe el si pune la fiert o oala de apa in care adaugi scortisoara, coji de portocale si nucsoara. Fiertura va raspandi un miros placut in bucatarie si va acoperi eventualele mirosuri de mancare.

Schimba prosoapele si spala chiuveta din baie

Nu in ultimul rand, pentru a crea iluzia unei bai curate, trebuie sa schimbi prosoapele si sa speli rapid obiectele sanitare. Aceasta curatenie superficiala nu poate fi facuta mereu, dar te salveaza in situatiile critice. Daca iti mai ramane timp la dispozitie, poti da cu aspiratorul sau poti sterge praful.

Sursa foto: radiogosen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului