Amenajarea casei

#casa calduroasa #casa confortabila #iarna

Cum sa ai o casa confortabila si calduroasa in aceasta iarna?

Daca esti una dintre acele persoane care doresc sa priveasca iarna dintr-o patura groasa si sa astepte primavara, atunci vei adora aceste mici trucuri care vor face astfel incat sa ai parte de o iarna calduroasa si confortabila. Iata cinci lucruri pe care le poti face:

1. Aprinde o lumanare parfumata cu miros de iarna

Mirosul placut ce aduce aminte de o padure verde cu brazi sau de aerul rece de la munte, este perfecta pentru o zi de stat in casa. Poti sa o aprinzi si sa te relaxezi in pat sau pe canapea, citind o revista dupa o lunga zi de munca. Astfel ca vei avea parte de o perioada de meditatie si de visare binemeritata.

2. Creeaza o zona de trecere cu un covor foarte pufos, care tine de cald

Zonele de trecere din casa sunt importante pentru senzatia de confort. De aceea poti sa optezi pentru un covor stil traversa, cu material care sa implice lana, pentru o buna izolare termica. De asemenea poti sa cumperi variantele care sunt mai pufoase si care aduc cu sine o imagine placuta, si care se simt bine atunci cand pasesti. Culorile pot sa fie alese in functie de ce anume ai in rest in casa, insa imaginea de confort reiese din lungimea firului de par si din textura covorului.

3. Poti sa incalzesti practic si vizual scaunele cu perne pufoase

Daca in casa ta predomina scaunele reci din punct de vedere al constructiei, care sunt din metal sau plastic, cu texturi ce nu induc o stare de confort, atunci poti sa incerci sa cumperi pernute din blanita sau din materiale potrivite calduroase. Acestea pot sa fie puse pe fiecare scaun din casa sau doar pe unele, tinand cont si de aspectul estetic al camerei in care vor fi integrate. Astfel ca poti sa faci contrast cromatic sau prin texturi, daca alegi sa pui blanita cu fir lung. Imediat camera va avea alt aspect, mult mai potrivit cu o vreme racoroasa, cu zapada sau cu decoratiunile de sarbatori.

4. Adauga pe canapele paturi extra

Paturile imprima o imagine de caldura si de confort fara sa faca nici un efort. Astfel ca poti sa te folosesti de ele peste tot prin casa, chiar si la televizor sau oriunde exista un fotoliu in incapere. Cine nu adora sa stea sa citeasca si sa aiba un ceai fierbinte langa, acoperit fiind cu o patura calduroasa si moale?

5. Lasa papucii caldurosi si pufosi la intrare

Atunci cand intri in casa fiind inghetat de afara, iti doresti sa gasesti cat mai repede o modalitate de a te incalzi. Astfel ca una dintre variante este sa te descalti si sa iei imediat o pereche de papuci din blana sau din material textil, care sa te relaxeze si sa iti dea confort. Daca esti genul de persoana care apreciaza schimbarea hainelor cat mai aproape de zona de intrare, poti sa pui si un halat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea