Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #design interior

Cum sa aduci stilul frantuzesc in casa ta! 4 trucuri simple la care poti apela

Stilul frantuzesc de decor atrage multa lume prin delicatetea lui si prin relaxarea pe care o imprima, prin detalii si alegerea mobilierului. Daca te simti inspirat/a de acest stil poti sa descoperi 4 trucuri simple la care poti sa apelezi pentru a aduce designul de acest fel chiar in casa ta:

1. Incepe cu o canapea

Se spune ca in casa locul unde poate sa straluceasca stilul unui design de interior este livingul pentru ca acolo se strange intreaga familie sau vin prietenii si apropiatii in vizita. Este practic o camera de primire, de socializare si in care oricine trece pragul casei este primit. De aceea pentru a imprima un stil frantuzesc se poate porni de la o canapea care este adepta acestui curent. Se pot alege culorile dorite si se poate apoi pune o masuta de cafea langa si poate un fotoliu de accent. Si gata! Stilul incepe sa ia nastere!

2. Opusele se atrag!

La fel ca in viata, opusele in ceea ce priveste texturile se atrag. Cu alte cuvinte, se pot alege texturi diferite in ceea ce priveste canapeaua si fotoliile. Se pot pune in aceeasi incapere texturi opuse cum ar fi ratanul si lana sau fibra textila groasa si catifeaua. Ele se vor scoate reciproc in evidenta. Si culorile pot sa ajute aceasta suprapunere de texturi, facand ansamblul mai deosebit. Daca se aleg culori din aceeasi paleta se poate crea dimensiune in spatiul amenajat.

3. Ceva nou, ceva vechi

Orice iubitor al stilului frantuzesc stie ca o balanta buna intre lucrurile din viata ajuta in construirea unei vieti placute. Se stie ca femeile din Franta amesteca adeseori femininul si masculinul pentru a crea o ambianta interesanta. Aceasta situatie este intalnita in mod special la imbracamintea lor, insa casele nu fac exceptie de la aceasta regula. O forma de a amesteca doua directii pentru obtinerea unui spatiu deosebit este aceea de a alatura piese vechi cu unele contemporane. Aceasta forma de design atrage prin unicitate si arta.

4. Alatura obiectele de decor mobilierului, insa intr-o limita buna

Se discuta in zona de design de minimalism vs. maximalism. Indiferent de ceea ce preferi, poti sa alegi obiectele care sa te reprezinte. Daca vorbim despre stilul frantuzesc, se prefera zicala „less is more”, care inseamna ca poti sa alegi un stil mai simplu si mai rafinat. Totusi, daca ai decor preferat, nu trebuie sa renunti la a-l folosi, insa este bine sa stii limita in care sa il utilizezi in crearea spatiului tau de locuit. Astfel ca poti sa folosesti tablourile pe care le iubesti sau plante pe birou, la geam, insa este bine sa nu exagerezi cu numarul lor. Biroul poate sa aiba si alte obiecte vechi care amintesc de mesele de lucru ale marilor ganditori ai vremurilor. De exemplu poti sa pui un stilou cu penita vechi sau un glob antic pamantesc. Orice ai alege trebuie sa fie pus in valoare prin faptul ca nu este intre alte multe obiecte.

Surse foto: mydomaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea