Amenajarea casei

#dormitor personalizat #piese de mobilier creative #accesorii dormitor

Cum sa adaugi personalitate dormitorului tau cu ajutorul accesoriilor

Dormitorul este locul unde petreci cea mai mare parte a timpului atunci cand esti acasa. De aceea aceasta camera trebuie sa iti incante privirea si sa te faca sa uiti de toate grijile si problemele pe care le ai.

De la flori proaspete si pana la piese neconventionale de mobilier, dormitorul tau poate fi personalizat cu ajutorul diverselor accesorii, fara ca bugetul sa iti fie afectat foarte tare. Iata cateva idei provenite de la ehow.com.

Incepe cu patul


Cel mai simplu mod prin care poti sa ii conferi personalitate dormitorului tau este incepi cu patul. Adauga, unele peste altele, mai multe materiale si creaza astfel imaginea unui pat confortabil care abia asteapta sa te primeasca. Alege culori si modele de perna potrivite personalitatii tale, insa ai grija ca modele si paleta coloristica sa nu contrasteze foarte mult.

Adauga opere de arta


Operele de arta reprezinta o alta modalitate simpla prin care iti poti personaliza dormitorul. Spre deosebire de primul sfat, acesta iti permite sa iti exprimi personalitatea si mai bine. Nu te sfii sa alegi sculpturi sau tablouri, schite sau fotografii care sa vorbeasca pentru tine.

In felul acesta, dormitorul tau va capata acea nota de eleganta si stralucire care il va diferentia de restul camerelor din locuinta. Targurile de vechituri sunt perfecte pentru a gasi astfel de opere de arta.

Alege lumina perfecta


In functie de preferinte, felul in care vei lumina dormitorul poate aduce un plus de valoare camerei. Specialistii sugereaza sa iei in considerare si sursele mai putin conventionale de iluminat in locul clasicei lustre, cum ar fi lampi vintage de diferite marimi sau lampadare.

Flori proaspete in permanenta


Nimic nu se compara cu un dormitor in care mirosul de flori proaspete predomina in permanenta. De fiecare data cand te vei gandi la patul tau de acasa, il vei asocia cu parfumul florilor proaspete care se odihnesc langa fereastra sa. In plus, datorita coloraturii superbe, schimba aspectul unei camere, mai ales unde predomina o cromatica monocroma.

Foloseste piese de mobilier creative


Elibereaza-ti spiritul creativ si adauga dormitorului tau personalitate cu ajutorul diverselor piese de mobilier neconventionale. Un cufar pictat manual, o comoda accesorizata si pictata de tine, valize vechi pe care le poti folosi ca si depozit de haine etc. Sunt multe idei pe care le poti folosi pentru a include diverse obiecte de mobilier creative in propriul dormitor.




Sursa foto: elledecor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea