Amenajarea casei

#redecorare sufragerie #amenajare sufragerie #sufragerie

Cum redecorezi sufrageria. 8 idei usor de pus in aplicare

Petrecem mult timp in sufragerie, fie ca e vorba de relaxare, timp cu prietenii, cafeaua de dimineata sau paharul de vin rosu seara. Este locul in care ne uitam la seriale, episod dupa episod, castigam sau pierdem la jocuri video sau aflam ultimele barfe. Daca vrei sa iti redecorezi sufrageria si nu dispui de un buget nelimitat, lasa-te inspirata de ideile de mai jos.

Rearanjeaza mobila

Inainte de a cumpara noi piese de mobilier fa o lista mentala cu ce ai deja. Mutarea canapelei sau a masutei de cafea poate contribui la aerisirea camerei. In loc sa mergi pe linia traditionala cu televizorul intr-o parte, canapeaua lipita de perete si masuta in mijloc, incearca sa muti canapeaua spre centrul incaperii si sa pui un tablou pe peretele lasat liber. Chiar si mentinerea ordinii in camera o poate face sa para mai mare.

Alege piese de mobilier cu poveste

Daca ai piese de mobilier de la bunica pe care le tii in garaj sau pod, le poti scoate de la naftalina si reconditiona. Cateva cuie sau suruburi noi, un strat proaspat de vopsea sau lac si voilà, te-ai ales cu o piesa de mobilier vintage. Daca duci lipsa de astfel de comori sau nu esti pasionata de reconditionari, poti opta pentru o varianta la fel de sustenabila, mobila verde. In acest caz, la fel ca in cazul mobilei bunicii, poti opta pentru piese unicat, incarcate de istorie si care inca sunt in conditii bune. La urmatoarea intalnire cu prietenii veti avea un subiect inedit despre care sa vorbiti.

Da un suflu nou peretilor cu tablouri si arta

Daca ai un perete liber iti poti pune la bataie imaginatia si il poti decora. Poti alege dintr-o sumedenie de obiecte, de la tablouri clasice, la fotografii cu cei dragi, discuri de pick-up, postere din filme vechi sau mici perdele multicolore (sunt la moda in ultimii ani). Chiar si plasele din macramé sunt foarte populare pentru pereti.

Adu natura in sufragerie

Plantele reprezinta o alta modalitate accesibila de a schimba decorul sufrageriei. Acestea adauga o pata de culoare si purifica aerul. Pentru o sufragerie mica spre medie alege mai multe ghivece mici si asaza-le pe un suport vertical. Asa te vei putea bucura de natura fara ca aceasta sa ocupe prea mult spatiu.

Alege culori indraznete

Una dintre cele mai usoare modalitati de a schimba aspectul unei sufragerii este prin varuirea peretilor. In functie de buget, poti varui toti peretii (nu uita ca trebuie sa creeze un contrast placut cu mobila) sau doar unul, dar intr-o culoarea puternica. O incapere doar in nuante de alb si gri poate parea prea curata si neprimitoare, in timp ce culorile prea inchise dau senzatia de pestera. De aceea, este recomandat sa alegi un echilibru intre acestea.

Schimba pernele

Daca si tu ai perne decorative in sufragerie, ai doua optiuni pentru o schimbare rapida de decor: sa le inlocuiesti sau sa le schimbi fata de perna. Magazinele de specialitate au o sumedenie de modele, texturi si culori de fete de perna, asa ca ai de unde alege. Alternativ, si tot pentru o schimbare rapida, poti inlocui draperiile cu unele noi intr-o culoare sau model diferite. Ai grija totusi ca noua draperie sa se integreze cu mobila si culorile din sufragerie.

Alege un covor colorat

Daca acoperirea sufrageriei cu mocheta poate fi costisitoare, alegerea unui covoras nu este. Indiferent daca alegi covor persan, din bumbac, lyocell sau lana, important este ca acesta sa contina cel putin doua culori. Daca mobila este neagra, iar peretii albi, acest covor va veni ca o pata de culoarea mult asteptata.

Ai grija cum alegi corpurile de iluminat

Sufrageria trebuie sa fie un spatiu primitor si cald, ideal pentru a petrece timpul alaturi de familie si prieteni. De aceea este bine sa eviti lumina mult prea puternica, care poate da impresia de sala de operatie, si sa optezi, in schimb, pentru corpuri de iluminat aflate la inaltimi diferite. O astfel de asezare va schimba cu totul atmosfera si va transforma sufrageria intr-un spatiu mai intim.

Sufrageria este un loc de intalnire, asa ca, indiferent de decoratiunile alese, cel mai important este sa fie primitoare. Alege cu grija schimbarile, stabileste contraste intre obiectele noi si cele pe care le ai deja si relaxeaza-te. Pentru asta este sufrageria.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului