Amenajarea casei

#depozitare #mediu #reciclare #sticla

Cum reciclezi sticla

Daca ai in casa obiecte din sticla care nu-ti mai sunt necesare, se poate ca cel putin o parte dintre ele sa poata fi reciclate. Nu toate tipurile de sticla se pot recicla. Cu toate acestea, multe dintre obiectele de uz zilnic, precum borcanele sau sticlele de bauturi, au aceasta posibilitate. Sticla obtinuta prin reciclare economiseste 90% din energia consumata in timpul fabricarii sticlei initiale, din nisip.

Daca reciclezi sticla, contribui la mentinerea unui meniu mai sanatos. De asemenea, sticla reciclata va ajuta la transformarea unor deseuri in produse utile. Iata cateva dintre lucrurile care pot fi create cu ajutorul sticlei reciclate: sticle, borcane, recipiente, placi ceramice , vopsea care reflecta lumina etc.

Pentru a recicla sticla, urmeaza pasii de mai jos:
 

1 Cauta un centru de reciclare
 

In functie de locul in care te afli, cauta cel mai apropiat centru de reciclare. Vei gasi usor pe internet centrele de reciclare din orasul tau, precum si tipurile de materiale pe care aceste centre le pot recicla.

Centrul respectiv iti poate oferi informatii despre sticla de care dispui si pe care o poti recicla. Mai multe informatii gasesti in articolul Lista punctelor de colectare si valorificare a deseurilor.
 

2 Sorteaza obiectele de sticla
 

Majoritatea sticlelor de sticla, de apa plata, minerala, bere, vin, lichior etc pot fi reciclate, indiferent de culoarea pe care o au. Mai poti recicla borcane, pahare (cu conditia sa nu fie sparte).

In schimb, nu poti recicla obiectele din ceramica sau cele cu aluminiu, deoarece acestea vor contamina sticla in procesul de reciclare.

Nu poti recicla nici sticla de la ferestre (inclusiv vitralii), cea de la oglinzi, cea de la becuri sau sticla pe care ai avut-o pe masuta de cafea .
 

3 Spala bine obiectele din sticla
 

Inainte de a le oferi centrului de reciclare, spala foarte bine obiectele din sticla. In procesul de fabricare, sticla va fi oricum spalata inainte de topire, dar este firesc totusi sa duci sticlele curate, fara resturi de alimente etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea