Amenajarea casei

#pete covor #protejare covor #covor alb

Cum protejezi un covor alb de murdarie

Protejarea de murdarie a unui covor alb poate parea o misiune imposibila la prima vedere. Din fericire, insa, exista cateva metode care, puse constant in aplicare, contribuie simtitor la indeplinirea obiectivului tau. Cum iti feresti covorul alb imaculat de murdarie, descopera in continuare!


1. Descalta-te la intrarea in camera


Una dintre cele mai importante reguli care te ajuta sa iti pastrezi covorul alb fara pete este aceea de a te descalta intotdeauna la intrarea in camera. Regula trebuie respectata de toti membrii familiei, dar si de invitati. Pune la indemana cateva perechi de papaci de casa, pe care sa ii folosesti in camera cu pricina. Asigura-te, insa, ca acestia sunt mereu curati.


2. Aspira frecvent covorul alb


O alta modalitate eficienta de a tine murdaria departe de covorul tau alb este aceea de a-l aspira frecvent. In functie de traficul din casa, dar si de poluarea exterioara (cantitatea de praf care intra in locuinta), stabileste-ti propriul orar de aspirare a covorului alb. De asemenea, este indicat sa il si duci la o curatatorie profesionala cel putin o data pe an, pentru a indeparta murdaria profunda si a-i prelungi, in acelasi timp, durata de viata.


3. Indeparteaza petele de indata ce apar


Oricat de mult ti-ai dori, nu poti preveni toate incidentele care ar putea lasa pete vizile pe suprafata covorului tau alb. In acest caz, secretul consta in indepartarea lor rapida. Indiferent care este natura petei - de vin, ciocolata, sos, noroi etc. -, este esential sa actionezi de indata, intrucat in acest fel nu ii permiti sa patrunda adanc in tesatura covorului.


4. Evita amplasarea unui covor alb in camera unde iei masa


In masura in care este posibil, nu adauga un covor alb in sufragerie, spre exemplu, adica in incaperea in care organizezi mesele festive in familie si iti inviti prietenii la petreceri. In acest fel, diminuezi considerabil pericolul ca pe suprafata covorului alb sa apara vreodata pete de mancare dificil de indepartat, protejandu-l si de uzura timpurie.

Cea mai indicata camera pentru un covor alb este dormitorul personal si, eventual, dormitorul destinat oaspetilor.


5. Muta mobilierul


Chiar daca iei toate masurile necesare pentru a-l proteja, covorul alb se va toci treptat, datorita traficului din incaperea in care se afla. Pentru a-l uza uniform, modifica periodic amplasarea pieselor de mobilier din interiorul camerei.


6. Cum cureti un covor alb


Daca se intampla sa iti murdaresti covorul alb, iata cateva sugestii utile la curatarea petelor:
 

  • Aduna eventualele resturi solide de murdarie, dupa care indreapta-ti atentia catre umezeala de dedesubt. Foloseste un prosop de hartie sau un servetel pentru petele de lichid, absorbind o cantitate cat mai mare de umezeala.
  • In continuare, umezeste pata cu apa si preseaza un prosop de hartie deasupra, pentru a indeparta o cantitate suplimentara de murdarie. Nu freca niciodata, pentru a nu deteriora covorul.
  • Daca pata nu a disparut, aplica produse de curatat, tinand cont de materialul din care este confectionat covorul. Poti incerca o solutie naturala de apa si otet alb, pulverizata direct pe pata.



Foto: wisegeek.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare