Amenajarea casei

#vopsea #vopsea lavabila #vopsire lemn

Cum poti schimba aspectul casei doar cu vopsea

Iti doresti sa ii oferi casei tale un suflu nou? Afla ca nu este nevoie sa apelezi la redecorari costisitoare! O idee excelenta pot fi proiectele care presupun adaugarea unui strop de culoare cu ajutorul vopselelor.

Descopera, in continuare, cateva 4 variante de vopsit care iti vor transforma casa:

1 Vopsirea mobilierului

Daca nu iti doresti sa iti varuiesti peretii casei, poti opta pentru un proiect mai simplu, dar de efect: vopsirea mobilierului. Pentru impact, nu ezita sa alegi o culoare aprinsa, pe care, insa, sa o aplici doar pe o singura piesa de mobilier, transformand-o in punctul focal al unei incaperi.

Inainte de a incepe vopsirea piesei de mobilier, asigura-te ca pregatesti lemnul: curata-l cu alcool pentru a indeparta grasimea de la suprafata si, apoi, freaca-l cu smirghel pentru indepartarea vopselei aplicate anterior ori a lacului. In cele din urma, nu ezita sa aplici grund pentru lemn.

2 Vopsirea unei oglinzi banale

De regula, oglinda din baie nu iese in evidenta prin originalitate. Daca vrei sa o transformi dintr-o oglinda banala intr-una cu adevarat speciala, nu trebuie decat sa demarezi proiectul de vopsire a ramelor sale. In situatia in care oglinda ta din baie nu are rame, o poti inrama si, apoi, colora lemnul dupa bunul tau plac.

Alege o culoare care sa fie in armonie cu nuantele din baie sau, dimpotriva, una contrastanta, pentru a pune oglinda in evidenta. Inainte de a vopsi ramele, asigura-te ca acoperi suprafata oglinzii cu ziare, pentru a evita sa o stropesti. La final, inlatura excesul de vopsea de pe margini cu ajutorul unei pensule subtiri.

Ce vopsea ai putea folosi? O varianta lucioasa ar putea fi alegerea ideala pentru baie. De asemenea, daca folosesti o vopsea obisnuita, la final poti adauga cateva straturi de lac pentru a da stralucire ramelor oglinzii.

3 Vopsirea usilor de interior

Schimbarea culorii unei usi de interior poate transforma complet aspectul unei camere. Insa este important sa nu optezi pentru o culoare puternic contrastanta cu restul incaperii pentru a nu obosi vizual. Prin urmare, daca peretii sunt varuiti in culori aprinse , opteaza pentru o nuanta apropiata si pentru usa respectivei camere. In schimb, daca ai ales culori neutre , pale, pentru pereti, usa ar trebui sa fie in armonie cu acestia. Nu uita sa vopsesti si rama usii!

Pentru acest proiect ar fi de preferat sa eviti vopselurile foarte lucioase, care nu vor face decat sa scoata in evidenta toate micile imperfectiuni ale usii. Prefera, in schimb, variantele semilucioase sau mate.

4 Vopsirea ramelor interioare ale ferestrelor

Ramele ferestrelor pot fi vopsite, la randul lor, pentru a atrage atentia asupra geamurilor unei camere. Spre exemplu, ai putea sa alegi nuanta vopselei pentru rame in functie de peisajul din exteriorul casei. Insa este important ca, in tot acest timp, sa te asiguri ca respectiva culoare nu contrasteaza suparator cu nuantele folosite in camera in cauza.

Pentru colorarea ramelor unei ferestre poti opta pentru o vopsea semilucioasa, intrucat nu evidentiaza amprentele sau murdaria care intra in casa cand geamurile sunt deschise (inclusiv petele de apa).

Sursa foto: willowbeeinspired.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare