Amenajarea casei

#arta mobilei #mobilare incapere #amenajare casa #spatiu restrans #mobila

Cum mobilezi incaperea cand locuiesti intr-un spatiul restrans - sfaturi de la Arta-Mobilei

Avem spatii diferite si nevoi pe masura; nu dispunem mereu de spatiul de care ne dorim, mai cu seama cand depindem de buget. Fie ca este vorba de un spatiu inchiriat sau proprietate personala, cand o incapere este proiectata de asa natura cat sa te limiteze din punct de vedere al mobilarii ai o problema in plus: ce si cum alegi cat sa satisfaci necesarul de mobilier si in egala masura sa nu aglomerezi prea mult spatiul.

 

Arta-Mobilei ne raspunde. Cu viziunea lor diversa, au intalnit de-a lungul timpului tot felul de situatii. Si ii credem pe cuvant pentru ca sunt proprii furnizori de produse. Cu alte cuvinte, produc, executa si comercializeaza ceea ce echipa lor cu talent realizeaza maiestos. Sfaturile lor sunt mai mult decat practice:

Elemente de baza

Un prim mod de selectie a tipului de mobila tine de elementele de baza, cu alte cuvinte nevoia. O camera se defineste cel mai adesea de pat si dulap, cum in living punem mare accent pe un set de mobilier variat in spatiile de depozitare.

Patul, elemental cel mai important

Acel tip de pat “king size” cum ii spun americanii nu se preteaza la un spatiu mic. E ca si cand ai alege usa metalica la un cort. Nu numai ca se ocupa intreg spatiul insa in egala masura vor exista dificultati in plasarea altor elemente de mobilier. “Pierdem si elementul de maxima importanta si anume ce tine de relaxare. Se poate alege patul care se pliaza sau in orice caz cel care include si spatii de depozitare.” spun expertii Arta-Mobilei.

Dulapul sau dressing-ul

In varianta moderna de dressing sau dulapul necesar pentru depozitare reprezinta un alt element necesar in decor. Pentru spatii restranse se tine cont de nevoia de a nu ocupa tot spatiul, toata partea de perete. Inclinate vertical, cu extensii, cu parti suspendate de asemenea, dressing-urile sau dulapurile au diverse variante.

Efectul de oglinda

Nu degeaba exista o preferinta aparte pentru oglinzi: acestea maresc spatiul si ofera iluzia unei incaperi in care te poti destinde. Din posibilitatea de a aduce impresia de spatiu mai amplu si pana la partea estetica si practica, prezenta oglinzilor este de necontestat. Se pot incorpora foarte bine pe usile dulapurilor.

Cat despre culori, se indica mai degraba preferinta pentru pasteluri pentru un aer dramatic. Poti mai apoi sa echilibrezi cu elemente de impact si anume detalii colorate intens: decoratiuni sau elemente din mobila – manere, finisaje. Asta va aduce o nota romantica intregului spatiu.

Trebuie sa retinem ca aranjamentele de ordin mobilier pentru spatii mici trebuie sa vina cu efectul de lejeritate, sa nu implice senzatia de aglomerare. Din motive evidente, practice mai cu seama, se considera un trend alegerea mobiliei pe comanda pentru ca asta permite flexibilitate in alegere. Desigur, variaza de la caz la caz insa optiunea ramane in picioare pentru cei care doresc sa maximizeze posibilitatile de explorare a spatiilor de orice fel, mai cu seama a celor mai limitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea