Amenajarea casei

#parchet laminat #intretinere parchet # curatare parchet

Cum intretii parchetul laminat

Parchetul laminat este o alegere populara in randul proprietarilor de locuinte. Are un aspect elegant, asemanator parchetului din lemn masiv, insa este mult mai usor de intretinut si mult mai ieftin.

Intretinerea parchetului laminat nu este dificila, insa trebuie sa il protejezi de apa si zgarieturi. Il poti curata foarte usor cu anumite produse de curatare. Este indicat sa eviti substantele de curatare care contin chimicale puternice. De asemenea, trebuie sa eviti si prdusele care lasa urme sau decoloreaza suprafetele.

Cum cureti parchetul laminat

Atunci cand cureti suprafetele din parchet laminat este indicat sa folosesti intai o matura cu care sa indepartezi tot praful. Da apoi cu aspiratorul, folosind o perie delicata. Ai grija sa aspiri si in locurile mai putin accesibile si in colturi, unde se acumuleaza praful, parul sau blana de animale.

Cu ajutorul unui mop, sterge parchetul cu o solutie speciala de curatat pentru parchet laminat. Nu este recomandat sa stergi parchetul cu apa, deoarece se va deteriora.

Cum intretii parchetul laminat

Chiar daca podelele din parchet laminat sunt usor de intretinut si rezistente la zgarieturi, asta nu inseamna ca sunt indestructibile. Pentru a prelungi viata podelelor tale din parchet laminat, dar si pentru a le mentin frumoase cat mai mult timp, este indicat sa le cureti zilnic, pentru a preveni acumularile de praf si mizerie, care deterioreaza parchetul.

Produsele obisnuite de curatat podelele, precum cele cu aroma de brad, nu sunt recomandate pentru curatarea parchetului laminat, deoarece pot lasa urme inestetice si reziduuri de sapun. De asemenea, este indicat sa eviti si produsele uleioase, care pot lasa urme lipicioase.

Pentru indepartarea petelor de pe parchetul laminat poti aplica pe pata respectiva solutie de curatat geamurile. O lasa sa actioneze cateva minute, dupa care o stergi cu un servetel. Este insa indicat sa nu folosesti solutii care contin amoniac, deoarece acesta indeparteaza stratul protector de ceara al parchetului laminat.

Indeparteaza imediat petele de apa sau alt lichid, deoarece pot distruge parchetul laminat. Parchetul laminat nu necesita aplicarea de ceara sau alte solutii de lustruire. In zonele cu mult trafic este recomandat sa folosesti covoare care sa protejeze podeaua din parchet laminat.

De asemenea, este indicat sa eviti sa porti pe suprafetele din parchet laminat pantofi cu toc cui, care pot deteriora parchetul. Niciodata nu muta mobila sau alte obiecte grele direct pe suprafata parchetului laminat.

In plus, este recomandat sa folosesti dischete speciale pentru mobila, din burete sau plastic moale pe care sa asezi partile mai grele ale mobilei, care vin in contact direct cu podeaua din parchet laminat. Daca ai animale, este recomandat sa le tai frecvent unghiile pentru a evita zgarierea parchetului.

In camerele cu parchet laminat este recomandat sa pastrezi un anumit nivel de umiditate. Daca aerul este prea uscat, parchetul are de suferit. Poti folosi si umidificatoare de camera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului