Amenajarea casei

#mobilier casa #mobila alba #mobilier alb #curatare mobila

Cum intretii mobila alba

Mobila alba ofera un look particular, pe care nicio culoare nu reuseste sa o ofere. Cu ajutorul unei mobile albe, spatiul devine mai relaxant si mai placut. Cu toate acestea, dezavantajul albului nu poate fi ignorat. Cum sa te bucuri de piesele tale de mobilier, pastrand culoarea si functionalitatea?

Iata in continuare cum se pastreaza si se reconditioneaza mobila alba:

1 Informeaza-te asupra mobilei albe

Cand cumperi un mobilier de culoare alba, ia-l dintr-un magazin unde produsul este insotit de instructiuni de utilizare si mentinere sau unde personalul calificat te poate sfatui.

Trebuie sa stii ce poti face in caz de decolorare, cum sa indepartezi praful, petele, lichidele si mizeria. O solutie nepotrivita folosita pe suprafata mobilei albe ii poate distruge luciul si textura. Pentru a folosi cea mai buna metoda de curatare, trebuie sa stii exact materialul din care este fabricata mobila ta alba. Verifica sa nu fie vorba, cumva, de o simpla folie alba care imbraca un mobilier si care poate fi foarte usor de decojit.

2 Aseaza mobila alba in locul potrivit

Gandeste-te la cel mai bun loc in care sa asezi un mobilier alb. Uneori, din lipsa de spatiu sau din lipsa unei alte mobile, o masuta alba ajunge sa aiba mai multe functionalitati, chiar si unele pentru care nu a fost destinata. Daca o transformi in birou, exista riscul unor pete de pix, carioca etc. Daca asezi un scaun alb intr-un loc nepotrivit, te impiedici des de el si zgarii atat partea de la picioare, cat si cea de la spatar. Par masuri simple, insa, daca ai in vedere faptul ca mobila alba este ceva mai pretentioasa, vei evita accidentele.

3
Curata mobila in mod regulat

Nimeni nu-si doreste sa stearga mobila pe toate partile de fiecare data cand face curat. Cu toate acestea, in cazul unei mobile albe, este necesar sa o cureti in mod regulat. Praful care patrunde in crapaturi este dificil de scos, asa ca cel mai bine este sa o stergi constant cu o carpa moale si cu solutia potrivita: apa, spray antipraf etc.

4 Scoate petele imediat

Cand rastorni ceva pe mobila alba, este important sa scoti pata imediat. Incearca sa folosesti solutii usoare, precum bicarbonatul de sodiu in amestec cu apa, in locul solutiilor chimice puternice.

5 Curata mobila alba la lumina

Pentru a vedea fiecare pata si murdarie, curata mobila alba intr-o zi insorita. Lumina naturala iti dezvaluie fiecare fir de praf sau pata de pe suprafata mobilierului tau de culoare alba. In acest fel, te asiguri ca nu vei sterge mobila superficial.

6 Fereste mobila de obiecte abrazive

Nu lasa pe un mobilier alb obiecte taioase, care o pot zgaria. Cand suprafata este una delicata, evita sa asezi pe astfel de piese de mobilier aparate sau lucruri pe care le misti foarte des, cum este telefonul.

7 Restaureaza mobila alba

Ca orice mobilier, si mobila alba are o durata de viata limitata. Poti reconditiona un astfel de obiect realizand in casa o solutie de curatat din otet alb, detergent de vase, solutie de curatat geamurile si apa. Dacaai aparate potrivite, poti indeparta vechea vopsea, dupa care sa netezesti suprafata si sa vopsesti mobila in albul dorit. Intr-un ultim caz, exista posibilitatea de a apela la serviciile unui specialist pentru mobilier reconditionat.

Sursa foto : pinesolutions.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea