Amenajarea casei

#amenajare casa #gresie #montare gresie

Cum inlocuiesti o bucata de gresie sparta

Gresia este una dintre cele mai rezistente si mai estetice alegeri pentru pardoseala unei case. Accidentele, insa, pot avea loc oricand si, daca ai descoperit o placa ciobita sau de-a dreptul sparta, este momentul sa iei masuri pentru a o inlocui. Ce ai de facut, afla in continuare!


1. Aduna materialele de care ai nevoie


Inlocuirea unei bucati de gresie sparte nu este un proces foarte dificil, iar odata ce ai adunat materialele necesare si te-ai inarmat cu rabdare si atentie, lucrurile ar trebui sa se desfasoare ca la carte. Pentru inceput, iata care sunt materialele si uneltele de care ai nevoie la inlocuirea unei placi ceramice ciobite ori sparte:

- un cutter sau un cutit pentru placi ceramice;
- placa ceramica inlocuitoare;
- mortar
- burghiu
- banda adeziva
- dreptar de lemn
- burete
- ciocan
- dalta
- mistrie
- adeziv
- ochelari de protectie

 

2. Indeparteaza mortarul si bucatile de gresie


Dupa ce ti-ai pus ochelarii de protectie, poti trece la indepartarea bucatilor de gresie sparta. Folosind cutterul sau cutitul ales, inlatura mortarul din jurul placii ceramice sparte, avand grija sa nu ciobesti ori spargi placile de gresie dimprejur.

In continuare, aplica banda adeziva pe cele 4 laturi ale gresiei sparte pentru a te asigura ca placile din jurul acesteia nu vor avea de suferit. Odata depasit acest pas, nu iti mai ramane decat sa indepartezi bucatile de gresie sparta: foloseste burghiul sau un cui pentru a le scoate cu multa atentie.

Pentru mai multa acuratete si usurinta la indepartare, poti da cate o gaura in fiecare bucata crapata a placii de gresie, astfel incat acestea sa se poata desprinde mai usor fara a afecta placile exterioare.


3. Inlatura materialul de sub gresia sparta


Apuca dalta si ciocanul aflate la indemana si sparge materialul de sub bucata de gresie indepartata. Miscarile trebuie sa fie realizate cu atentie, fara a lovi cu putere. Se recomanda sa incepi din centru, mergand spre exterior. Dupa ce ai inlaturat partea superioara a materialului, foloseste o dalta mai mare sau inclin-o pe cea din dotare la un unghi de 45 grade pentru a indeparta si ultimele ramasite.


4. Asaza noua bucata de gresie


Dupa ce ai indepartat ultimele resturi de material de sub vechea placa ceramica, urmeaza asezarea celei noi. Pentru inceput, aplica mortar pe locul bine umezit cu apa si intinde-l cu o mistrie. Inlatura surplusul de material cu un dreptar de lemn. Dupa ce materialul s-a uscat, aplica adeziv in golul ramas, dar si pe placa insasi, pentru a asigura o aderenta optima. Apoi, insereaza cu atentie bucata de gresie la locul ei si preseaz-o cu putere pana cand ajunge la acelasi nivel cu restul placilor ceramice din jur.

 

5. Finalizeaza lucrarea


La final, aplica chit pe la rosturi, intinzandu-l in mod corespunzator. Permite-i sa se usuce circa 2 ore (sau pana cand chitul nu mai este lipicios la atingere), dupa care curata ramasitele cu ajutorul unui burete imbibat in apa. Evita sa calci pe bucata de gresie inlocuita timp de 24 de ore.

Foto: thisoldhouse.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare