Amenajarea casei

#chiuveta #mobilier bucatarie #spatii de depozitare #chiuveta bucatarie

Cum folosesti spatiul de sub chiuveta din bucatarie

Spatiul de sub chiuveta din bucatarie este adesea folosit intr-un mod ineficient, ca urmare a tevilor existente aici. Chiar daca nu poti construi rafturi si sertare ca in orice alta unitate din mobila de bucatarie, nu inseamna ca este imposibil sa gasesti o modalitate buna pentru a depozita lucrurile in ordine.

Afla cum sa folosesti in mod eficient spatiul existent in masca de chiuveta:

1 Gaseste un rol pentru spatiul de sub chiuveta

Inainte de orice, trebuie sa te gandesti cum te poate ajuta dulapul de sub chiuveta. Poti depozita in el sticle, carpe, solutii de curatat in bucatarie, fete de masa, cos de gunoi, aparate electrocasnice etc. Dupa ce stabilesti cum il folosesti, vei sti ce fel de accesorii de depozitare sa cumperi, dupa marime.

Sursa foto:restaurantequipmentsuppliers.us


2 Opteaza pentru minidulapioare independente

Exista in comert numeroase dulapioare din plastic sau metal, independente, care pot fi puse oriunde fara sa fie nevoie de fixare pe perete. Astfel de dulapioare au sertare si locuri compartimentate excelente pentru depozitarea maruntisurilor. Un astfel de dulapior incape in masca de chiuveta si poate fi scos imediat cand trebuie sa se lucreze la tevi. Sertarele de tip tavita permit accesul usor la obiecte fara sa fie nevoie sa intinzi mana pana in spate.

 

3 Exploateaza spatiul usii de sub chiuveta

Usa dulapiorului aflat sub chiuveta bucatariei este un loc foarte bun pentru depozitare. Alege o etajera de metal in genul celor folosite la dus. Aceasta este usoara si are o grosime suficient de redusa incat sa permita inchiderea usii fara probleme. Fixeaza etajera pe usa si depoziteaza in ea diverse lucruri de care ai nevoie, ca de exemplu, rezerva pentru detergentul de vase, buretii de vase etc.

Tot pe usa dulapului aflat sub chiuveta se poate prinde un sistem pentru cosul de gunoi, care permite deschiderea capacului la deschiderea usii si inchiderea capacului cand usa este inchisa. Astfel de cosuri de gunoi se gasesc in comert.

Sursa foto: cheapnewkitchensink.info


4 Alte accesorii de depozitare pentru masca de chiuveta

Exista numeroase accesorii de depozitare pe care le poti alege pentru masca de chiuveta: tavite de plastic, cosuri, etajere, carlige, set organizator pentru spatiul de sub chiuveta, rafturi de plastic etc. Unele accesorii de acest tip, cum sunt cele de plastic, pot fi extinse. De exemplu, un raft modular de plastic, special conceput pentru spatiul de sub chiuveta, se extinde de la 50 la 75 cm. Un astfel de produs costa in jur de 70 lei.

Este important ca, indiferent de tipul de accesorii, acestea sa poata fi date la o parte atunci cand exista o problema cu tevile. Totodata, este nevoie de o bua vizibilitate pentru contoarele de apa.

Cand faci mobila de bucatarie pe comanda, firma respectiva se poate sa furnizeze si accesorii de depozitare pentru masca de chiuveta. Cere informatii despre aceste produse pentru a sti ce tip de accesorii se ofera, din ce material sunt facute, cat costa cu tot cu instalare. In unele cazuri poate fi mai avantajos sa faci mobila cu tot cu accesorii, in alte cazuri este mai ieftin sa adaugi pe parcurs cateva astfel de produse.

Sursa foto: rvweb.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare