Amenajarea casei

#amenajari ieftine #amenajare casa #camera copil

Cum faci sa arate senzational un dormitor pentru copii

Fiecare parinte viseaza ca dormitorul copilului sau sa arate perfect. Mai exact, jucariile sa stea in cutii sau pe rafturi, hainele sa stea asezate frumos in sifonier, iar cartile si caietele sa isi gaseasca mereu locul in sertare. Realitatea este insa alta.

Camera copiilor, mai ales daca sunt si doi frati care trebuie sa imparta acelasi spatiu, arata mereu ca o cursa cu obstacole. Hainele sunt imprastiate peste tot, pe jos e imposibil sa nu calci pe piese de Lego sau sa aluneci pe vreo masinuta ori pe papusi dezmebrate.

Totul depinde insa si de felul in care e amenajata incaperea, scrie telegraph.co.uk. Designerul Ashlyn Gibson sustine ca exista solutii pentru toate varstele si pentru toate bugetele.

Gandeste pe termen lung

Secretul, spune ea, este sa ne gandesti pe termen lung, adica mobilierul sau piesele de decor pe care le-ai folosit in primele luni din viata sa functioneze la fel de bine si atunci cand copilul ajunge la gradinita sau, si mai departe, la scoala.

„Un glob disco, spre exemplu, este una dintre piesele cele mai interesante pe care le-am vazut vreodata”, spune ea. Copiii mici vor fi fascinati de jocul de lumini, adolescentii il vor folosi la party-uri, iar atunci cand vor ajunge la casa lor va ramane o amintire dulce din vremea copilariei.

La fel de bine, un fundal de perete din tapet poate fi pastrat ani de zile pe peretele din camera copilului tau. „Gaseste unul care sa ii captiveze, precum un imprimeu grafic alb-negru, mai ales ca bebelusii oricum vad lucrurile monocrom. Apoi, devine un spatiu perfect pentru a fi umplut de culoare, pe masura ce copilul creste. De asemenea, e bine sa aduci plante in camera copilului care sa creasca pur si simplu odata cu ei”, mai spune Ashlyn Gibson.

Inspira-te de la altii

Ea a petrecut sase luni prin tarile din Europa timp in care a vizitat o multime de locuinte pentru a-si gasi astfel inspiratia. „Locuinta mai fascinanta am vazut-o in Polonia. Trei generatii traiau in acea casa, fiecare cu propriile-i pasiuni. Cea mai mare parte a decorurilor era realizata chiar de ei, inclusiv un cort interior care era folosit ca loc de joaca. Inclusiv jucariile erau toate crosetate de catre bunica”, povesteste designerul.

Recicleaza tot ce se poate

 

Pentru cei cu bugete restranse exista o multime de modalitati de decorare si amenajare a camerelor celor mici. Reciclarea mobilierului vechi poate fi o solutie.

„Sertarele de la un birou vechi pe care nu il mai folosesti sunt perfecte pentru a fi asezate pe un perete, ca piese de decor. Poti pune o oglinda intr-unul, pe altul sa il acoperi cu vopsea neagra pe care sa se poata scrie cu creta, iar pe altul il poti captusi cu dopuri din pluta transformandu-l intr-un panou pentru afisaj. Asezarea lor grupata reprezinta un truc stilistic menit sa creeze un efect vizual placut”, mai spune Gibson.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea