Amenajarea casei

#musculite de otet #curatenie casa #solutii de curatat #musculite casa

Cum elimini musculitele de otet din casa

Musculitele de otet sunt acele insecte nesuferite care, odata ce iti invadeaza locuinta, par sa nu isi mai doreasca sa plece vreodata. Din fericire, afla ca le poti elimina cu obiectele pe care le ai deja la indemana in bucatarie! Iata, asadar, cum scapi de musculitele de otet din casa!

Musculitele de otet (sau de fructe) adora legumele si fructele coapte si dulci, in special cand acestea se apropie de etapa de fermentare. In momentul in care le identifici in casa, este evident ca au gasit o sursa de hrana - primul pas pentru a scapa de musculitele de otet este eliminarea alimentelor-problema.
 

Iata care sunt urmatorii pasi:

Spala blaturile din bucatarie cu o solutie de apa si detergent lichid . Dupa fiecare masa, nu uita sa stergi imediat petele de sos si alte lichide dulci varsate.

Este important ca chiuveta si tevile de scurgere sa fie mereu curate, intrucat reziduurile pot atrage musculitele de fructe. Daca banuiesti ca teava de scurgere este locul in care insectele isi depun ouale, toarna apa fierbinte in fiecare zi pana la disparitia completa a problemei.

Asigura-te ca vesela si ustensilele pe care le folosesti in bucatarie sunt bine spalate si puse la locul lor, in spatiile de depozitare din bucatarie. Daca familia ta obisnuieste sa manance si in afara bucatariei, cauta in casa farfurii murdare, pete de mancare, coji de fructe etc. care ar putea atrage musculitele de otet; nu ezita sa te uiti si sub mobila.

Nu lasa la vedere sticle deschise cu lichid dulce, nici pahare sau cani murdare, intrucat acestea vor atrage imediat insectele suparatoare.

In zilele fierbinti de vara, arunca gunoiul in fiecare zi.

Pastreaza alimentele si fructele in pungi de plastic sau in frigider pentru a evita ca musculitele de otet sa depuna oua pe ele.

Verifica rafturile si pungile cu cartofi si usturoi din camara, intrucat acestea risca sa atraga musculite. Nu uita sa te asiguri ca in camara nu sunt pete de mancare, fructe/legume fermentate etc.
 

Capcane pentru musculitele de otet


Nu este nevoie sa apelezi la insecticide pentru a scapa de nesuferitele musculite de fructe care ti-au invadat locuinta. Le poti alunga si cu ajutorul catorva capcane pregatite in casa. Iata cateva sugestii:

O capcana eficienta si usor de pregatit este plasarea unui vas cu otet, in care ai adaugat cativa stropi de detergent lichid de vase cu parfum de lamaie. Solutia pregatita va atrage musculitele de otet, iar insectele se vor ineca. Schimba solutia in fiecare zi pentru ca mirosul sa fie suficient de puternic pentru a le atrage.

Pentru a atrage musculitele si a le ineca, poti folosi si o capcana cu bere. Umple un borcan mediu cu 5-7 cm de bere si acopera-i gura cu o punga transparenta, legata cu un elastic. Fa cateva gauri suficient de mari incat musculitele sa poata patrunde in interior. Odata ajunse la bere, insectele nu vor mai putea iesi din borcan.
 

Pont final


Dupa ce pare ca ai scapat de toate musculitele de otet din locuinta, vei mai putea observa - la cateva zile - cateva insecte noi zburand prin casa. Cel mai probabil, acestea sunt musculitele care au iesit din ouale ramase de la infestatia anterioara. In acest caz, repeta procesul de curatare al bucatariei si al casei si pune capcane pana cand musculitele de fructe nu mai apar deloc.

Sursa foto: melissaclark.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea