Amenajarea casei

#toaster #electrocasnice #electrocasnice bucatarie #prajitor de paine #curatare prajitor de paine

Cum cureti prajitorul de paine

Prajitorul de paine este un aparat electrocasnic adesea ignorat atunci cand faci curat in bucatarie. Cu toate acestea, pentru a-ti proteja sanatatea, dar si pentru a evita un eventual incident, este esential sa iti igienizezi periodic prajitorul de paine. Iata cum ai putea proceda!

1 Scoate prajitorul de paine din priza

Primul pas, pentru o curatenie in deplina siguranta, este scoaterea prajitorului de paine din priza. Asteapta pana cand aparatul s-a racit (daca l-ai folosit recent), dupa care muta-l pe o suprafata unde il poti igieniza in voie.

2 Curata interiorul prajitorului de paine

Interiorul toaster -ului este partea care necesita o igienizare temeinica, de aceea poti incepe de aici si continua la exterior. In functie de modelul de prajitor de paine pe care il ai, dar si de rabdarea de care dispui, poti dezasambla aparatul integral (cu conditia sa stii sa il si montezi la loc) sau ii poti scoate doar partile detasabile.

Spre exemplu, scoate tavitele pentru firmiturile de paine din interior, daca acestea sunt detasabile. Scoate firmiturile acumulate in toaster si igienizeaza, apoi, cu o carpa sau un burete imbibat intr-o solutie de curatat , tavitele propriu-zise.

In continuare, indreapta-ti atentia catre interiorul prajitorului de paine, care trebuie curatat, la randul sau. Pentru a elimina firmiturile arse si lipite, care nu pot fi indepartate cu usurinta, ai putea adauga in interior sare grunjoasa, dupa care nu iti mai ramane decat sa agiti aparatul pana cand firmiturile se dezlipesc.

Cristalele de sare grunjoasa nu iti servesc doar la inlaturarea firmiturilor arse: acestea vor igieniza interiorul prajitorului de paine, tinand la distanta daunatorii care si-ar putea face loc in fantele toaster-ului. La final, nu uita sa te asiguri ca sarea a fost eliminata in totalitate din interior, intrucat resturile pot duce la corodarea aparatului, in urma asocierii cu umiditatea produsa la prajirea feliilor de paine.

3 Curata exteriorul prajitorului de paine

Exteriorul toasterului poate fi igienizat cu usurinta cu o carpa inmuiata in otet. In situatia in care ai de-a face cu pete rezistente, nu ezita sa apelezi la bicarbonat de sodiu pentru a le indeparta. Atentie, insa, sa nu freci aparatul foarte puternic, pentru a nu-l zgaria. Ideale, in acest caz, sunt carpele sau buretii moi care nu favorizeaza aparitia zgarieturilor.

In situatia in care prajitorul de paine este confectionat din otel inoxidabil, exteriorul trebuie curatat si lustruit cu o carpa uscata. Petele dificile de pe acest tip de toaster ies cu usurinta cu ajutorul unei solutii de curatat geamuri, fara amoniac. Recomandarea este valabila si pentru prajitoarele de paine din crom.

4 Ponturi

Prajitorul de paine ar trebui curatat la exterior in mod regulat. In ceea ce priveste interiorul, igienizarea ar trebui facuta o data pe luna pentru ca toasterul sa functioneze la capacitate maxima.

Cel mai probabil nu vei reusi sa elimini chiar toate firmiturile din interior. Evita sa incerci sa le scoti introducand un obiect in fantele toasterului - risti sa zgarii aparatul si sa ii periclitezi buna functionare.

Este interzis sa scufunzi prajitorul de paine in apa sau sa adaugi apa in interiorul sau!

Sursa foto: roadahead.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea