Amenajarea casei

#casa #amenajare casa # compartimentare dulap #dulap hol

Cum compartimentezi dulapul in holul de la intrare

Amenajarea holului de la intrare implica prezenta unui dulap multifunctional. Dulapul de la intrarea in locuinta joaca, in principal, rolul de cuier, insa spatiul generos de depozitare poate servi si pentru alte lucruri.

Iata cum poti compartimenta eficient dulapul din holul de la intrare:

1. Fa masuratori pentru spatiul in care asezi dulapul

Primul lucru pe care il ai in vedere este spatiul in care vrei sa asezi viitorul dulap de la intrarea in locuinta. Masoara spatiul si noteaza-ti undeva. Vei avea nevoie de notite cand mergi in magazinul de mobila. Poti face dulapul pe comanda sau il poti cumpara ca atare, in functie de nevoile personale.

2. Dimensiunile dulapului

Ia in calcul un dulap de hol care foloseste spatiul la maxim. De exemplu, pentru un hol ingust, poti exploata spatiul pe verticala. In rafturile de sus se pot depozita haine, umbrele, manusi sau accesorii de care nu ai nevoie in sezonul prezent. Cand stabilesti dimensiunea dulapului, tine cont si de sursa de lumina naturala existenta pe hol si de pozitionarea dulapului.

In acest fel, nu risti sa alegi un model care blocheaza lumina naturala sau accesul in camere. Cel mai simplu mod de a evita acest lucru este sa alegi un dulap cu latimea cat mai redusa cu putinta si cu o inaltime cat mai mare.

3. Rafturile pentru haine. Cuierul

Dulapul de pe holul de la intrare trebuie sa aiba un cuier de haine. Acestea sunt hainele de strada pe care le dai jos imediat ce intri pe usa. In functie de numarul membrilor familiei si de frecventa musafirilor, alege un cuier cu suficiente carlige.

In plus, ia in calcul compartimentarea dulapului prin cateva spatii pentru restul hainelor de strada, scurte si lungi. Acestea trebuie sa fie la indemana si sa permita depozitarea atat a hainelor subtiri, cat si a celor groase. Un raft trebuie dedicat accesoriilor de tipul: manusi, fulare, esarfe, curele, palarii, caciuli etc.

Dulapul de pe hol poate fi personalizat si cu un spatiu pentru umbrele. In acest fel nu va mai trebui niciodata sa cauti umbrelele prin casa cand trebuie sa pleci in graba, pe vreme urata.

4. Rafturile pentru incaltaminte

Alege sau fa pe comanda un dulap de hol cu sectiune pentru incaltaminte. Raftul poate fi in partea de jos, pe mai multe randuri, astfel incat sa incapa perechile de pantofi cele mai folosite. Langa dulapul de hol sau alipit de acesta poate fi construit un dulap de pantofi.

Alege rafturi din materiale compacte, nu cele din grilaje sau bare, pentru ca mizeria de pe talpi sa nu poata ajunge peste perechile aflate cu un etaj mai jos. Daca vrei sa ascunzi aceasta sectiune a dulapului, fa rafturile cu usi. Pentru a castiga spatiu, alege usi glisante.

5. Dulapul de hol, intre practic si estetic

Un dulap pentru hol este o piesa de mobilier care are, in principal, un rol practic. Insa, totodata, dulapul de la holul intrarii in locuinta este si elementul care face o prima impresie oricui intra in casa. De aceea, aspectul sau estetic nu trebuie neglijat. O oglinda indeplineste ambele functii, cea decorativa si cea practica. O vaza ornamentala, o fotografie inramata sau un alt element decorativ asezat pe un raft deschis al dulapului pot face acest spatiu mai vesel si mai primitor.

Foto: hgtv.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului