Amenajarea casei

#asortare mobila wenge #mobila wenge #amenajare casa

Cum asortezi mobila wenge

Mobila wenge are un farmec aparte, iar culoarea este usor de integrat intr-o locuinta si se potriveste foarte bine in multe combinatii. Daca tii cont de aceste sfaturi, vei putea sa o pui in valore cu adevarat.

Lemnul wenge poarta denumirea stiintifica de Millettia laurentii si provine din Africa. Este un lemn exotic, care poate avea nuante de la negru stralucitor pana la ciocolatiu, avand vizibila fibra, fiind un lemn rezistent, scump si elegant.

 Cum se asorteaza mobila wenge

Wenge este o culoare puternica, inchisa, care pune probleme cand vine vorba despre imbinarea cu alte nuante sau cand vine vorba despre spatiile mici. Avand o culoare inchisa, mobila wenge se combina cel mai bine cu pereti, pardoseala sau decoruri in culori calde – mustar, vernil sau lila.

Spatiul potrivit pentru aceasta mobila trebuie sa fie unul generos. Un decor inchis la culoare face o camera sa para mai mica, asa ca daca ai o incapere mica, cel mai bine este sa te rezumi la un singur element wenge.

Ce draperii si perdele se asorteaza cu mobila wenge

Nuantele de draperii si perdele care se asorteaza cu mobila wenge sunt verde, galben (orice nuanta), ocru, oranj, crem, bej, alb.

Cum trebuie sa fie covorul si parchetul

Un parchet deschis la culoare este alegerea perfecta pentru o camera in care mobilierul este wenge. Poti alege un parchet alb sau unul bej. In ceea ce priveste covorul, poti merge pe un covor gros, intr-o nuanta de verde inchis, dar si un galben pai sau chiar visiniu. Cand alegi covorului trebuie sa tii cont si de nuantele perdelei sau a draperiei. O regula nescrisa a decorului interior spune ca ele trebuie sa fie de aceeasi culoare sau macar in aceeasi nuanta.

Canapeaua si fotoliile potrivite

Pentru ca totul sa se asorteze, poti alege canapele si fotolii bej, insa la fel de bine se vor integra si unele verzi sau galbene.

Ce culoare de pereti se asorteaza cu mobila wenge

Pentru culoarea peretilor orienteaza-te la o nuanta mai deschisa, care sa se imbine frumos cu nuanta inchisa a mobilierului. Daca iti doresti o culoare, sfatul designerilor este sa aplici una puternica pe un singur perete accent. Acolo poti sa folosesti o gama variata de culori, de la o nuanta puternica de verde, la albastru sau chiar culoarea lavandei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului