Cum asortezi covorul cu draperiile, fara sa faci schimbari majore de decor

Amenajarea casei

#draperii #design interior #covor #amenajare casa #asortare covor

Cum asortezi covorul cu draperiile, fara sa faci schimbari majore de decor

Covorul si draperiile intr-o camera nu indeplinesc doar un rol functional, ci si unul estetic. Ba chiar se poate spune ca, de multe ori, punem pret mai mare pe latura estetica, decat pe cea practica, intrucat ne dorim ca locuinta sa capete un aer modern si stilat. Deoarece atat covorul, cat si draperiile sunt elemente care acopera suprafete mari, intre cele doua trebuie sa existe o armonie cromatica perfecta. Oare acest lucru inseamna ca trebuie sa faci schimbari majore de decor? Nicidecum!

Iata cum poti asorta covorul cu draperiile, fara sa cheltuiesti sume mari de bani si fara sa schimbi prea multe din lookul camerei.

Alege culori neutre

Culorile neutre sunt cea mai simpla si mai sigura metoda prin care poti asorta doua elemente decorative importante, cum sunt draperiile si covorul. Bejul, griul, maroul deschis, maroul inchis, albul, toate aceste nuante pot fi asortate cu usurinta, sunt elegante, iar daca te plictisesti de ele, poti face mici schimbari de decor prin adaugarea unor accente de culoare.

Alege culori din aceeasi paleta cromatica

O alta solutie pentru a asorta corect covorul cu draperiile, dar fara a face si alte schimbari importante, este sa optezi pentru articole din aceeasi paleta cromatica. De exemplu, daca alegi un covor verde inchis, perdelele pot avea o nuanta de verde lime. Sau daca alegi draperii mov inchis, covorul poate fi in nuanta lavandei.

Potriveste texturile

In multe cazuri, textura elementelor decorative este la fel de importanta precum culoarea, iar daca nu vrei sa faci schimbari majore, iti recomandam sa alegi cu grija materialele. De exemplu, daca ai un covor din lana, foarte pufos si gros, draperiile nu ar trebui sa fie din satin, intrucat cele doua texturi nu se potrivesc. In schimb, poti alege o draperie din material ceva mai gros, opac.

Asorteaza imprimeurile

Nu in ultimul rand, pentru a evita schimbarile majore de decor, poti asorta covorul si draperiile dintr-o camera tinand cont de imprimeu. Daca draperia are un imprimeu floral, covorul nu trebuie sa fie si el inflorat, insa poate avea elemente asemanatoare, cum ar fi o silueta de mac sau un contur de frunza.

Sursa foto: merwis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea