Amenajarea casei

#amenajarea camerei #living #camera de zi #camera mica #mobilier living

Cum amenajezi o camera de zi mica

Uneori, din cauza spatiului foarte redus, camera de zi ajunge sa indeplineasca mai multe roluri. Pe langa living room, aceasta camera este folosita ca loc de joaca pentru copii, birou si chiar ca dormitor. Este mai greu de definit o astfel de incapere, dar nu la fel de greu de amenajat, daca tii cont de cateva aspecte esentiale.

Iata in continuare cum sa amenajezi o camera mica astfel incat sa poata fi folosita de toata lumea:

1 Stabileste functiile camerei

In primul rand trebuie sa stii cum este folosita camera respectiva, pentru a putea incepe sa imparti spatiul in zone mai mici. Poti avea un living cu un spatiu intim pentru discutii tete-a-tete, un living cu o zona de luat masa, unul cu o zona de lectura ori de birou sau alt tip de combinatie.

2 Cumpara mobilier inteligent

Pentru o camera de zi care trebuie sa indeplineasca mai multe functii, ai nevoie de un mobilier inteligent. Opteaza pentru mobilierul pliabil, rulant, etajat, astfel incat sa folosesti spatiul la maxim.

3 Alege o canapea extensibila

Daca livingul tau trebuie sa joace si rol de dormitor, poti opta fie pentru o canapea extensibila, fie pentru o canapea de dimensiuni mici sau medii, deasupra careia sa asezi un pat etajat, cu scara. Intre canapea si linia patului ar trebui sa existe spatiu suficient astfel incat un adult sa poata sta in picioare, pe podea. Apoi, patul nu trebuie asezat prea aproape de tavan, pentru a oferi suficient spatiu si un maxim de confort.

Aceeasi camera mai poate avea o biblioteca pe tot peretele opus, compartimentata in functie de nevoi, cu etajere, dulapuri, etajere si un loc de asezat televizorul.

O alta solutie o constituie bibliotecile care au pat mascat, pliabil. Acesta poate fi ridicat si inchis in dulap in timpul zilei, pentru un plus de spatiu.

Atunci cand nu poti folosi peretii, opteaza pentru un pat asezat pe centrul camerei, care are in partea opusa o biblioteca sau chiar un birou.

4 Unde asezi biroul

Una dintre cele mai cunoscute variante de pozitionare a biroului o reprezinta asezarea pe verticala: patul etajat, sub care se afla un birou. Acesta din urma este adesea plasat in spatiul sufrageriei sau al dormitorului, in lipsa unei camere de tip office.

Ia in consideratie si varianta deschiderii balconului pe care sa-l transformi intr-un spatiu office. Este un spatiu ingust, dar suficient pentru o masa si un calculator. Tot intr-un astfel de loc poti amenaja un colt pentru conversatie sau pentru lectura. Vei beneficia de suficienta lumina si vei avea un loc retras unde sa porti o discutie intima sau sa citesti o carte buna.

5 Foloseste mobilier cu depozitare

Foloseste piese de mobilier care au functionalitati multiple. Un taburete mai mare poate juca rol de masuta de cafea , poate sa-ti ofere un plus de confort cand iti lungesti picioarele, iar sub capacul acestuia exista un spatiu numai bun pentru depozitat perne sau paturi.

Opteaza pentru masute cu sertare, pentru coltul de joaca al copiilor. Acestia vor putea sa deseneze si sa-si pastreze jucariile in setare.

Sursa foto: coohomehousedesigning.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea