Amenajarea casei

#mobilier #scaun #taburet

Cum alegi un taburet pentru casa

Taburetul este un accesoriu practic si usor de folosit in designul interior, costa putin si necesita un spatiu redus. Aceste atuuri il fac o piesa de mobilier foarte utila in orice locuinta.

Cand alegi taburetul pentru casa, este bine sa tii cont de cativa factori, astfel incat scaunelul sa satisfaca atat rolul practic, cat si estetic.

1 Spatii ideale pentru taburet

Taburetul este o piesa de mobilier care poate fi asezata in orice incapere, de la baie la balcon, living sau dormitor.

Cumpara cativa tabureti pentru zona de langa piscina sau pentru terasa. La petreceri voi fi foarte apreciati.

Aseaza un pouff pe hol, unde lumea se incalta, pentru a putea sa stea jos.

Amenajeaza camera sau spatiul de joaca al copiilor cu cativa tabureti usori. Acestia sunt moi si nu cantaresc mult, ceea ce elimina riscul de accidentare.

Foloseste un taburete lung, de tip lada, cu spatiul de depozitare in fata patului. Vei avea un loc in plus sa depozitezi paturile, pilotele si asternuturile.

Aseaza un taburet lung in fata unui fotoliu pentru ca taburetele sa functioneze ca o prelungire. Cand citesti o carte sau te uiti la televizor vei avea un plus de confort.

Foloseste un taburet mare pe post de masuta de cafea. Alege un taburete cu suprafata plata, apoi aseaza pe el o tava eleganta si mare si astfel vei obtine o masuta perfecta pentru a-ti servi musafirii. Cand nu mai ai nevoie de masa poti transforma la loc scaunelul intr-un taburete.

Tine un taburet solid si stabil pe langa un dulap cu rafturi inalte. Cand vrei sa iei ceva de pe rafturile de sus, poti trage repede taburetele sa te urci pe el. Chiar si pentru copii un taburete este util cand nu ajung la chiuveta sa se spele.

2 Material pentru taburet

Pe piata se gasesc tabureti fabricati din multe tipuri de materiale: bananier, lemn, fier, piele, plastic etc. Evita taburetii din materiale care nu prezinta rezistenta la greutate. De exemplu, pentru un taburete des folosit cum este cel din zona cuierului si dulapului cu pantofi, este nerecomandat sa alegi un taburete pliant, facut din carton. Acesta este bun pentru spatiul de depozitare dar nu rezista la o intrebuintare intensa.

Poti gasi in magazine si cadru pentru taburet, cu sezut separat, astfel incat sa-ti alegi modelul dorit. O alta posibilitate este sa construiesti propriul tau taburete dintr-un mobilier vechi pe care vrei sa-l reconditionezi.

Verifica rezistenta materialului. O piele naturala de bovina, de exemplu, poate fi sensibila la umezeala si la lumina directa a soarelui. Un taburete din fibre de bananier nu trebuie asezat in apropierea unei surse de caldura pentru a evita deteriorarea materialului.

3 Taburet: caracter practic

Incearca taburetul sau poufful. Aseaza-te pe el, incearca sa-l muti din loc, verifica-i picioarele. Este important sa poti muta cu usurinta o astfel de piesa de mobilier, sa fie confortabila cand te asezi si sa nu ocupe foarte mult loc. Unii tabureti au un spatiu de depozitare ascuns sub capac, ideal pentru maruntisurile din camera pe care nu vrei neaparat sa le expui, cum sunt ziarele.

4 Cat te costa un taburet

Taburetii obisnuiti sunt ieftini, acestia costand cativa zeci de lei. In cazul taburetilor mai mari si ai celor realizati din piele sau alte materiale scumpe, preturile sunt mari, putand ajunge chiar si la 800 lei un exemplar.

Sursa foto: presentationmedia.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea