Amenajarea casei

#bijuterii #mobilier #mobila #cutii

Cum alegi mobilierul si accesoriile pentru bijuterii

Iti aduci aminte cu placere de mobila papusilor tale? Rasfata copilul din tine cu dulapioare feminine si elegante, special concepute pentru bijuterii . O astfel de piesa de mobilier ocupa putin spatiu si aduce un plus de stil locuintei tale.


Afla cum sa alegi mobilierul, cutiile si accesoriile pentru bijuterii, astfel incat sa ai suficient spatiu de depozitare si sa-ti infrumusetezi si casa.
 

1 Cauta o modalitate de depozitare a bijuteriilor
 

Modalitatile de depozitare pentru bijuterii sunt nenumarate. Acestea pornesc de la simplele cutii de metal, ramase de pe urma unor biscuiti primiti cadou, pana la piese de mobilier concepute special pentru a pastra in ele inelele, bratarile, lanturile si celelalte accesorii.

Verifica atat magazinele moderne de decoratiuni interioare, cat si magazinele vintage, cele fizice si cele online. Vei gasi o multime de modele si posibilitati. Fa apoi o selectie.


2 Opteaza pentru cutii


Daca preferi varianta clasica, opteaza pentru cutiile de bijuterii imbracate in interior cu matase, satin sau catifea. Cutiile pot fi realizate din tot felul de materiale si intr-un numar nelimitat de modele. Dezavantajul unei astfel de variante consta in faptul ca poti sfarsi cu o multime de cutii. Va fi din ce in ce mai greu sa organizezi bijuteriile si sa stii unde este fiecare piesa.


3 Opteaza pentru un mini-manechin


Manechinele in miniatura, realizate din fier forjat, sunt un fel de bibelouri. Astfel de produse au, pe langa rolul practic, o puternica componenta estetica, jucand rol de decoratiune interioara. Dezavantajul consta in faptul ca nu orice accesoriu si bijuterie poate fi agatata si ca oricum vei avea nevoie de prea multe astfel de piese pentru a depozita toate bijuteriile.

Pot fi insa o varianta buna pentru lanturile folosite des, pe care le vrei la indemana. Poti aseza manechinele in miniatura undeva la vedere, pe o polita, in fata unei oglinzi, astfel incat sa le pui in valoare.


4 Alege o piesa de mobilier - bijuterii


Una dintre cele mai elegante modalitati de a depozita bijuteriile o reprezinta acele piese mici de mobilier, care reproduc servante si dulapuri la o scara mica. De obicei aceste produse sunt din lemn pictat si consitutie atat o piesa decorativa, cat si una functionala. Un avantaj al acestor dulapioare consta in faptul ca acestea sunt disponibile in stiluri diferite, de la cel rustic la cel modern.

O alta varianta este sa optezi pentru o masuta de toaleta in dormitor, daca ai suficient spatiu. Masuta este dotata de obicei cu sertare si spatii de depozitare a bijuteriilor si articolelor cosmetice.

 

5 Alege un mobilier neobisnuit pentru bijuterii


Fa o nisa in perete sau foloseste un singur patrat realizat doar din laturi (fara fund si fara usa) pe care sa-l transformi in dulapior de bijuterii. Alege cateva carlige elegante si prinde bijuteriile, expunandu-le in acelasi timp.

Foloseste un set de cesti pentru ceai, din portelan, pentru a sorta diversele tipuri de bijuterii si accesorii. Aseaza cestile intr-un sertar suficient de incapator pentru a nu se ciocni intre ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea