Amenajarea casei

#electrocasnice bucatarie #electrocasnice #masina de macinat #masina de macinat nuca

Cum alegi masina de macinat nuca

Masina de macinat nuci este un aparat de bucatarie util pentru persoanele care gatesc des deserturi si prajituri. Spre deosebire de nuca macinata cumparata din comert, masina de macinat implica mai multa munca, dar ofera si siguranta de a sti ce fel de nuca ai folosit in mancare. Un astfel de aparat nu este costisitor si poate fi o investitie buna, de ani de zile.

Iata cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand cumperi masina de macinat nuca:

1 Materialul masinii de macinat nuca

Daca masinile vechi de macinat nuca erau fabricate din metal greu, aparatele moderne sunt confectionate din materiale mai usoare, simplu de manevrat. De exemplu, o masina moderna de macinat nuca poate fi facuta din plastic si inox. Exista inca pe piata aparate noi de macinat nuca, in stil clasic, confectionate din fonta, otel carbon etc.

2 Vasul de colectare

Desi poti folosi un vas separat, este bine ca masina de macinat nuca sa dispuna de propriul ei vas colector. Cel mai adesea, masinile moderne pentru nuca au un vas inalt, din plastic, cu gradatie. In acest fel vei sti cata nuca sa macini.

La fel ca la robotul de bucatarie sau mixer, vasul colector modern este realizat pe fund, in partea exterioara, dintr-un material antiderapant, pentru a fi stabil pe suprafata.

Lamele masinii de macinat sunt fabricate din otel inoxidabil.

3 Macinarea: tipul de granulatie

O masina moderna de macinat nuci are in jur de doua tipuri de granulatie. Una este grosiera si alta fina, astfel incat sa obtii nuca de care ai nevoie pentru diverse retete.

Pe langa functia de macinarea a nucilor, exista aparate proiectate pentru a macina si alte ingrediente asemanatoare, cum sunt alunele sau migdalele. Alte masini pot macina atat nuca, cat si coaja lemnoasa, coaja de fructe, alte seminte, legume, branza etc. Este important sa citesti in manualul de instructiuni detaliile pentru a folosi masina corect. In functie de materialul din care este confectionata si de tipul de lame, masina poate macina sau nu diverse tipuri de alimente.

Macinarea trebuie facuta astfel incat nuca sa nu fie strivita, pentru ca aceasta sa-si mentina proprietatile organoleptice.

4 Curatarea masinii de macinat nuci

Este important ca aparatul sa poata fi demontat si curatat cu usurinta, pentru ca resturile uleioase si cojile sa fie inlaturate total. Cand alegi aparatul de macinat nuca, verifica componentele si modalitate de curatare.

5 Preturi pentru masina de macinat nuca

O masina de macinat nuca costa de la 30 lei bucata si poate ajunge la 60 lei. Gasesti un astfel de aparat de bucatarie atat in magazinele de specialitate, cat si pe internet, in magazinele online. Pentru acestea din urma, insa, se plateste o taxa de livrare pentru optiunea de livrare la domiciliu prin curier. Cele mai ieftine masini de macinat nuca sunt modelele simple, din plastic, la aproximativ 15 lei. Astfel de aparate, insa, sunt recomandate pentru cantitati mici de nuca. Masinile de macinat nuca la kilogram costa de la 25 lei bucata.

Sursa foto: amazon.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea