Amenajarea casei

#fotografii #poze #amenajarea casei

Cum alegi fotografiile pentru decor

Atunci cand ne ocupam de ne exprimam personalitatea prin alegerile pe care le facem cu privire la mobilier, culori, decoratiuni etc. Insa nici un astfel de element nu spune parca mai multe despre noi decat fotografiile. Iata cateva sfaturi referitoare la personalizarea casei cu fotografii:


1 Spune o poveste


Fotografiile spontane realizate in diverse locuri vor spune mai multe lucruri despre tine decat cele tip-portret. Incearca sa te gandesti la faptul ca fotografiile personale nu sunt obiecte de arta si nu pot tine locul lor insa ele trebuie sa spuna o poveste despre tine.

Daca nu te pricepi sa faci fotografii angajeaza un profesionist si fa o sedinta foto cu familia ta in natura, in timp ce va ocupati de activitati care va plac, nu intr-un studio.

Sorteaza fotografiile in functie de camerele in care vrei sa le expui. Spre exemplu, fotografiile tematice cu cei mici in diferite ipostaze sunt haioase insa nu se potrivesc in living, ci in camera copiilor. Opteaza sa asezi in living fotografiile mai interesante, care spun o anumita poveste si starnesc curiozitatea musafirilor.


2 Foloseste tehnologia


Chiar daca nu esti un fotograf foarte bun poti sa apelezi cu incredere la programele speciale pentru editare foto si sa corectezi anumite “greseli”.

Exiata programe foarte usor de utilizat care te ajuta sa tai fotografiile sau sa le modifici utilizand diverse efecte. Spre exemplu, se intampla adesea sa-ti placa o fotografie dar sa constati ca te vezi doar in proportie de 30%, restul fiind ocupat de cer, copaci etc. Cu ajutorul unui astfel de poti sa redimensionezi fotografia astfel incat sa apari in prim-plan.


3 Creeaza o galerie


O colectie de fotografii arata foarte bine in holuri sau camerele de trecere.

Alege un perete din aceste camera si decoreaza-l cu aproximativ 20 de fotografii cu rame si dimensiuni diferite.

Opteaza pentru rame traditionale dar si pentru unele in stil baroc, cu tenta aurie, pentru unele foarte moderne din otel sau sticla si altele lacuite, din bambus sau cu ornamente . Aceasta varietate de forme si culori va accentua fiecare fotografie in parte.

Atentie, incearca sa asezi fotografiile cat mai aproape una de alta si nu lasa spatii mari intre ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea