Amenajarea casei

#mobilier #casa #amenajarea casei #canapea

Cum alegi canapeaua in functie de amenajarea existenta

In ultimii ani, oferta de canapele s-a imbogatit cu sute de noi modele. Astfel exista canapele din stofa sau din piele, cu sau fara husa de protectie, multifunctionale sau extensibile. In cazul in care te-ai decis sa-ti schimbi canapeaua sau ti-ai cumparat o mobila noua si urmeaza sa-ti achizitionezi o canapea , iata cum sa alegi modelul potrivit, in functie de decorul deja existent:


1 Pentru un decor modern


In cazul in care casa ta are un stil de amenajare contemporana, opteaza pentru canapele ce au picioarele expuse.

In functie de preferintele personale, poti opta pentru canapea de stofa cu imprimeuri sau cu diferite desene grafice aplicate pe material.

Daca locuinta ta este decorata in stil minimalist opteaza pentru o canapea uni, intr-o culoare indrazneata.

Sursa foto: www.designlaunches.com


2 Pentru o amenajare casual


Daca esti adeptul stilului de viata relaxant si ai casa amenajata simplu si cu bun gust, opteaza pentru o canapea cu un cadru solid, foarte confortabila.

Opteaza pentru o canapea mai mult joasa decat lata, in culori neutre. Alege fibre naturale, bumbac, in, lana pentru huse.

Evita imprimeurile sau cel putin opteaza pentru unele simple, niciodata suprapuse sau prea abundente.

Sursa foto: www.bassettfurniture.com


3 Pentru un decor excentric


Daca esti o fire excentrica transforma-ti canapeau in piesa centrala a camerei optand pentru un model deosebit, cu o forma atipica.

Poti opta pentru o canapea cu linii interesante sau curbe delicate insa asigura-te ca aceasta este si confortabila inainte de a o achizitiona.

Sursa foto: www.homeinteriorszone.com


4 Pentru un decor elegant


O canapea din piele se incadreaza perfect intr-un decor elegant. Exista la ora actuala diferite modele de canapele din piele naturala sau artificiala.

Canapelele din piele naturala sunt mult mai confortabile. In plus, pielea naturala poate sa respire, ceea ce face ca iarna sa fie calduroasa, iar vara racoroasa.

Sursa foto: www.furniturestocks.com

Daca mobilierul are influente glamour opteaza pentru o canapea rotunjita la capete sau cu o forma contorsionata a bratelor si tapiserie in culori puternice.

Sursa foto: www.thisnext.com


5 Pentru un spatiu restrans


In cazul in care vrei sa amplasezi canapeaua intr-o camera cu dimensiuni reduse si nu prea ai loc de alte piese de mobilier opteaza pentru una multifunctionala. Fiind alcatuita din mai multe corpuri, ea iti va permite sa utilizezi spatiul in mod mai eficient.

Exista canapele ci rafturi si tavite incorporate, ideale pentru garsoniere si spatii restranse.


Sursa foto: www.homeinteriorszone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului