Amenajarea casei

#cladiri #cladiri futuriste #Muzeul Zayed #Casa Operei din Izmir #Khan Shatyr #Turnul Luna din Dubai

Cum a evoluat arhitectura la nivel global: 5 constructii impresionante

Arhitectura ia forme tot mai spectaculoase si neobisnuite, oferindu-ne o privire de ansamblu asupra felului in care vor arata cladirile viitorului. Formele neregulate, materialele folosite si tehnologiile futuriste seamana izbitor cu imaginile pe care le vedem in filmele stiintifico-fantastice.


Inca de la revolutia industriala, arhitectura a inceput sa cunoasca o simplificare la nivel global, cu linii clare si detalii putine. Constructiile viitorului merg mai departe de atat si exploreaza diferit proprietatile materialelor, sfideaza gravitatia si ne surprind cu unghiuri si structuri inexistente in urma cu cateva decenii.

Inspirati de proiectiile futuriste sau de natura in sine, arhitectii moderni proiecteaza cladiri enorme, in forme neconventionale. Iata cateva concepte arhitecturale moderne, total iesite din comun!

1 Muzeul Zayed din Abu Dhabi

Muzeul National Zayed din Abu Dhabi este cu adevarat o cladire care te lasa fara suflu, situata pe insula Saadiyat si construita in onoarea seicului Zayed. Dintre cele 12 firme de arhitectura care s-au luptat pentru onoarea de a proiecta muzeul, Foster and Partnes au castigat si au ridicat aceasta constructie unica.

Cladirea este construita sub forma unor "pene" de otel, inalte de 125 m, menite sa gazduiasca tezaurele istorice ale Emiratelor Arabe Unite.

2 Casa Operei din Izmir

Un alt concept nou de arhitectura este evidentiat in proiectul prezentat de firma Nuvist Architecture&Design, pentru proiectarea cladirii care gazduieste Casa Operei din orasul Izmir. Designul arhitectural uimitor combina arta si civilizatia vietii moderne cu identitatea locului. Cladirea este menita sa utilizeze efecte electrice adaptate din sistemul functional urban.


3 Khan Shatyr

Constructia Khan Shatyr este deja o realitate si este o cladire imensa transparenta, in forma de cort gigantic, situata in centrul orasului Astana (noua capitala a statului Kazaskhstan). Imobilul serveste atat ca centru cultural, cat si ca mediu de interactiune sociala intre cetateni.


4 Muzeul de Arta Contemporana din Cagliari, Italia

Muzeul de Arta Contemporana din Cagliari, Italia, este proiectul castigat prin licitatie de catre arhitectii companiei Zaha Hadid, in mod clar adeptii unor concepte arhitecturale futuriste. Cladirea ocupa circa 12.000 de metri patrati!

5 Turnul Luna din Dubai

Aceasta cladire imensa in forma de luna este construita pentru a servi ca biblioteca, loc de organizare a conferintelor si restaurant.




Sursa foto: listverse.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea