Amenajarea casei

#culori casa #vopsea casa #exterior casa

Culori potrivite pentru exteriorul casei

Alegerea culorilor pentru exteriorul casei poate fi o sarcin foarte grea. Acest lucru necesita cativa ani de experienta in acest domeniu, pentru a afla care sunt culorile si materialele care se potrivesc cel mai bine.

Fara ajutor specializat, este foarte greu sa faci alegerile corecte, iar greselile pot fi foarte costisitoare.

Iata cateva sfaturi:


Alege culorile potrivite


Cea mai frecventa greseala este alegerea de culori mult prea deschise pentru exteriorul casei. In timp, soarele va decolora si mai mult aceste culori . Atunci cand alegi culorile pentru exteriorul casei tine minte ca acestea trebuie sa fie mai inchise decat ceea ce iti doresti tu.

De asemenea, culorile pe care le folosesti pentru toata casa trebuie sa se potriveasca si sa creeze un aspect placut, care sa nu irite ochiul.
 

Alege culorile potrivite pentru ferestre


Culorile pentru zona din jurul feresterelor trebuie sa se combine placut cu restul culorilor exteriorului casei. Cele mai potrivite culori sunt cele in tonuri de crem, bej sau maro, care se pot combina cu o serie de alte culori mai puternice si vor crea un contrast frumos.
 

Cum folosesti culorile pentru exteriorul casei


1 O singura culoare. Pentru un aspect simplu si curat poti folosi o singura culoare pentru exteriorul casei tale si un ton mai deschis sau mai inchis pentru accentuarea ferestrelor sau usilor. Aceasta schema coloristica este ideala pentru casele traditionale si nu da gres aproape niciodata.

2 Culori complementare . Culorile complementare sunt culori opuse in paleta coloristica. De exemplu, albastru este complementar cu portocaliu. In combinatie , aceste culori ies mai bine in evidenta si par mai puternice impreuna decat separat. Pentru exteriorul casei poti folosi o culoare dominanta cu doua sau trei accente complementare.

3 Culori analogice. Culorile analogice sunt culori armonioase care se situeaza apropiat una de cealalta in paleta coloristica. Aceasta schema coloristica ofera un aspect placut si armonios.
 

Cele mai bune combinatii de culori pentru exteriorul casei


1 Nuante de verde. Una dintre cele mai populare scheme coloristice pentru exteriorul casei este cea care foloseste mai multe nuante de verde. Este indicat sa alegi o culoare dominanta, puternica, pe care sa o accentuezi cu tonuri de verde mai deschis sau mai inchis.

2 Alb si albastru. Aceasta combinatie poate parea indrazneata, insa este ideala pentru casele de pe litoral. Poti vopsi intreaga casa in alb, iar detaliile sa fie albastre. Usile, ferestrele, obloanele sau jaluzele pot fi vopsite in albastru. Poti folosi si alte tonuri de albastru precum turcoaz sau bleu. Aceste culori arata foarte bine impreuna si vor oferi casei tale un aspect proaspat.

3 Galben si maro. Culorile calde precum galben, bej, crem sau maro ofera casei tale un aspect placut si confortabil. Galben este o culoare versatila si poate fi folosita in numeroase combinatii.

4 Visiniu si bej. Aceasta combinatie de culori este foarte eleganta si ofera casei un aspect placut. Visiniul este o culoare indrazneata, insa in combinatie cu tonuri de bej este foarte placut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea