Amenajarea casei

#culoare #amenajare dormitor # vopsire pereti #culoare dormitor

Culoarea dormitorului influenteaza calitatea somului! Ce culori trebuie sa alegi pentru a dormi bine

Faptul ca psihicul nostru este influentat in mod categoric de culori si ca avem stari mai bune ori mai rele in functie de nuantele pe care le vedem, probabil nu mai reprezinta o noutate pentru tine, dar stiai ca pana si somnul ne este influentat pozitiv sau negativ de culori?

Un sondaj realizat de revista Men's Health, la care au colaborat si cativa specialisti in design interior, arata ca nuanta care predomina in dormitor te poate ajuta sa dormi bine sau, dimpotriva, sa ai un somn agitat. La sondaj au participat 2000 de barbati si femei, iar rezultatul arata ca urmatoarele culori sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite intr-un dormitor.

Albastru

Fara indoiala, albastrul este cea mai linistitoare si mai buna culoare pentru dormitor. Persoanele care dorm intr-un dormitor vopsit in albastru se odihnesc aproximativ 7 ore si 52 de minute, deoarece nuanta ii ajuta sa se relaxeze si sa-si diminueze stresul. Albastrul aminteste de inaltul cerului, de mare si de briza, de aceea este indicat pentru dormitor.

Galben

Desi este o culoare mai vivace, galbenul este si el potrivit pentru vopsirea peretilor din dormitor sau pentru decorarea ferestrei. Aceasta culoare te ajuta sa dormi, in medie, 7 ore si 40 de minute, deoarece iti stimuleaza gandirea pozitiva si iti alunga stresul.

Verde

Cand dormi intr-un dormitor in care predomina culoarea verde, ai sanse mari sa te odihnesti timp de 7 ore si 36 de minute. Asociat cu natura, cu muntele si campiile, verdele are un efect benefic asupra psihicului si te imbie la somn, pe langa faptul ca iti inveseleste incaperea.

Gri

Considerat a fi o nuanta neutra si rece, griul este perfect pentru dormitor. Denota eleganta si este foarte versatil, putand fi asociat cu o multime de alte nuante. Daca ai peretii vopsiti cu gri, te odihnesti, in medie, 7 ore si 33 de minute.

Portocaliu

Toate nuantele de portocaliu, fie ca inclina mai mult spre rosu, fie ca inclina mai mult spre galben, sunt excelente pentru un dormitor de adult sau de copil, intrucat sunt energizante, dar in acelasi timp iti ofera incredere in tine. 7 ore si jumatate poti dormi intr-un dormitor vopsit in nuante de portocaliu, conform sondajului realizat de revista pentru barbati.

Mov

Movul nu este recomandat pentru dormitor, deoarece te poate agita. Astfel, risti sa dormi mai putin de 6 ore pe noapte, daca ai peretii dormitorului vopsiti in nuante de mov.

Sursa foto: resourcedir.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea